Yakalandığı amansız hastalıkla bir süredir İstanbul'da mücadele eden Ereker sabah saatlerinde hayata gözlerine yumarak sevenlerini yasa boğdu. Alparslan Ereker, uzun yıllar Atatürk Alanı'nda Bağ-Kur binasının altında ki sahibi olduğu terzi atölyesinde mesleğini icra etmişti.

ÜNLÜLERİN TERZİSİYDİ
Terzi Alparslan olarak tanınan Alparslan Ereker, Trabzon’un ünlü terzilerinden biriydi. Ölünceye kadar mesleğini icra eden Terzi Alparslan,  erkek giyiminde hazır giyim sanayi gelişmesinden önce dikim ustalığı ve kendi yarattığı modelleri ile dikkat çekmişti. Trabzon’un ünlü iş adamları, sporcuları sanayici ve sosyetesinin erkek giyiminde bir numarası olarak bilinen Terzi Alparslan’ın meydan parkı karşısı eski Bağ Kur altındaki iş yeri aynı zamanda siyasi ve sportif kulislerinde yapıldığı bir mekandı. Terzi Alparslan kadın giyiminde de etek ve pantolon dikiminde de bir numaraydı. Trabzon’a erkek giyiminde bir ekol getiren Terzi Alparslan’a Trabzonspor’un tüm yabancı teknik adamlarının da takım elbise diktirdiği geçeği vardı. Hatta, Yeşilçam’ın ünlü aktörlerinden Tanju Gürsü de, filmlerinde giydiği takım elbiselerini İstanbul’dan Trabzon’a sipariş verirdi. Trabzon’un Valilerinin de Terzi Alparslan’a takım elbise diktirmeleri de gelenek haline almıştı. Ünlü simaların prova yaparkenki çekilmiş fotoğrafları Terzi Alpaslan’ın iş yerinde sergilenirdi.


Terzi Alparslan ile ilgili olarak yakın dostları şunları söyledi;


Ahmet Cemal Ataman:
“ Bir yanımı bir kolumu bir bacağımı yüreğimi kaybettim. Mükemmel bir dosttu. Ve onunla birlikte geçirdiğimiz vakitlerin bir anlamı vardı. Sanattan politikadan ve esik Trabzon anılarından konuşurduk..”


Sabit Sabır: “ Ben hala diktirdiğim takım elbiselerimi giyerim. Hiç ondan başkasına diktirmezdim. Mükemmel bir ustaydı. Hak ettiği gibi yaşadı. Trabzon bir değerini yitirmiştir.
Cafer Hazaroğlu..” Trabzon’a erkek giyimine renk katar bir simaydı. Alparslan’a takım elbise diktirmek için sıraya girerdik. Bunu abartmıyorum..Allah rahmet eylesin..”


Ali Osman Ulusoy
: “ Terzi Alparslan deyince duracaksın. Onun diktiği takım elbiseleri giyinmek Trabzon'da ayrıcalık. Değerli bir dostumuzu kaybettik


Altay Eyüpoğlu:
“O Trabzon efendisi, demokrat parti döneminde de Trabzon’a erkek giyiminin ne olduğunu öğreten çağdaş bir adamdı. Allah rahmet eylesin..”

Zorbey Zorba: "ALLAH rahmet eylesın ..meydandakı nostaljıye son nokta kondu"

Hikmet Nuri Aydın: "Merhum Babam Cafer Hoca mekanına "Darü-n nedve" (Kabenin tam karşısında ki o zamanki parlemento binası) derdi..Şimdi ise ahiret mekanında buluşacaklar..Alparslan abimizin kabrinden ışıklar hiç eksilmesin..Meydandaki DARÜ-N NEDV'i asla unutmayacağız."

Ismail Karaismail: "Kolay değil,benim bildiğim 40 yıl aynı çizgide.D ikiş tutturup,bunca insanlara gülümseyerek ölmek. Allah rahmet etsin. Amin."

Ahmet Hulusi Esercan: "
ALLAH mekanını cennet etsin ,çok iyi bir insandı."

TANJU GÜRSÜ’NÜN RÖPORTAJINDAN BİR BÖLÜM
Yeşilçam’ın ünlü isimlerinden Trabzonlu hemşerimiz Tanju Gürsü geçen yıl Trabzonspor Dergisine verdiği röportajında Terzi Alparslan için bakın neler demişti..
“Özellikle son birkaç yılda Trabzon güzelleşmeye, değişmeye başladı. İtalyan turistleri getirdi geçen arkadaşım Trabzon’a gezmeye, onlar da çok beğenmişler.
Hala o dönemki arkadaşlıklardan kalan sohbetleriniz oluyor mu Trabzon’da?
Terzi Alpaslan’ın yeri karargahımızdı. Trabzon’daki benim akranlarımın yüzde 50’si ölmüş, yaşayanların yüzde 50’si de hasta, bazılarının ekonomik durumu yok, kalanlar da birbiriyle konuşmuyor..”


PAZAR GÜNÜ(4 MART) TRABZON'DA DEFNEDİLECEK
Alapslan Ereker'in(Terzi Alparslan)'ın cenazesi 4 Mart Paza günü İskender Paşa Camii'inde öğlen namazına müteakip aile mezarlığında defnedilecek