Türkiyede Ortaokul 8. Sınıfta okuyan  1 milyon 190 bin 826 öğrencinin girdiği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sonuçları açıklandı. Özel ve devlet okullarında okuyan öğrencileri katıldığı sınavda, tüm okullar arasında  Trabzon beşincisi ; Devlet okulları arasında Trabzon birincisi Arsin Harmanlı Ortaokulu oldu. Trabzon’da ortaokullar arasında TED Koleji Ortaokulu 90,85’le tüm okullar arasında birinci olurken, devlet okulları arasında Arsin Harmanlı Ortaokulu 84.88 puan ile birinci oldu.

 Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğünün  açıkladığı istatistikler incelendiğinde Arsin Harmanlı Ortaokulunun özel okullar arasında ilk 5 te yer alması dikkat çekmektedir. Alınan bilgilere göre   kolej havasında eğitim alan okul öğrencilerin bu başarısı tesadüf değil. Kırsal alanda bulunan okul aynı zamanda taşıma merkezi. Okul öğrencilerinin yarısı taşıma ile daha yüksek köylerden geliyor.

Arsin İlçe Milli Eğitim müdürlüğünden aldığımız bilgiye göre; çeşitli projeler ile ilçedeki öğrenciler ve Harmanlı Ortaokulundaki Öğrenciler hayata hazırlanıyor. İlçedeki tüm okullarda hafta içi,hafta sonu ve akşam kursları, belli aralıklar ile kazanım değerlendirme sınavları ve özellikle EBA sistemini kullanarak, öğrenciler akademik olarak kendilerini geliştiriyorlar. Ayrıca Kültür ve sanat alanında öğrencilerin gelişmesi için faaliyetlerde yürütülmektedir. Harmanlı ortaokulu Öğrencileri motive etme amaçlı mangal partileri, çeşitli yarışmalar, ve spor etkinlikleri düzenliyor.