Trabzon’a Mobbing

Taka'nın haberine göre : Trabzon DSİ Bölge Müdürü Mahmut Berber’le ilgili olarak iddialar ayyuka çıktı. Berber’in Trabzonlu çalışanlarına mobbing(Baskı) uyguladığı, Türkiye tasarruf kararı alırken Giresun’un Bulancak ilçesinin bir köyünde 15 milyon TL’lik hayvanlar için içse suyu göleti inşa ettirdiği bilgisine ulaşıldı. Siyasetçiler Rahatsız  Berberle ilgili olarak siyasetçiler de rahatsız.

AK Parti’nin etkin isimleri, ‘Kanunun onlara verdiği yetki ve sorumlulukların sadece yetki kısmını kullanıyor, sorumluluğu başkasına atıyor.’ diyerek heyelanlara karşı gerekli önlemleri almadıklarını da ifade etti.

Bölge Müdürü Berber’in Trabzon’daki yerel siyasetçileri de bir şekilde oyalamayı başardı gündeme getirilirken, AK Parti’nin Trabzon’daki etkin isimleri de Berberle ilgili sert ifadeler kullandı: ‘Trabzon’da siyasetçilere meydan okuyor. Bürokratlar siyasetçilerden mevzuatı daha iyi biliyorlar. Böylece yönlendirmeyi yanlış yapabiliyorlar. Köpeksiz köy bulmuşlar ve değneksiz geziyorlar sözü bunlar için tam geçerlidir.

Trabzon’da heyelan oluyor ya, 1numaralı sebebi DSİ. Sebebi şu: Kanun, yer altı ve yer üstü sularının kontrolünü ve denetimini DSİ’ye vermiştir. Bunlar bu işte kendilerini sorumlu hissetmiyorlar.  Esiroğlu Işıklı köyünde heyelan olacak diyoruz duymuyorlar. Beşikdüzü’nde heyelanın sebebini teknik adamlar biliyor.

Orada organize sanayi bölgesinden çıkarılan harfiyat gelişigüzel vatandaşın kontrol etmediği şekilde yüzey sularının akacağı yerlere dökülmüş. Malzeme yumuşak  ve yüzey suları gelince alıp götürmüş. Nereye, dereye! Dere dolmuş ve taşkın olmuş, heyelan olmuş, DSİ müdürü ve Çevre müdürü biliyor bunları, ilgilenmiyorlar!

Belediye Başkanı bilemiyebilir. Ruhsatlı dolgu alanı oluşturulsun dedik. Heyelan olacak yine önümüzdeki günlerde.

Heyelan neden olur diye kimse sormuyor? Atıyorlar topu siyasetçiye. İyi şeyleri kendilerine yazıyorlar. İş patladımı siyasetin kucağına kalıyor iş. Kanunun onlara verdiği yetki ve sorumlulukların sadece yetki kısmını kullanıyor, sorumluluğu başkasına atıyorlar ve Trabzon’u kandıra kandıra gidiyorlar.’