Her yıl Nisan ayının son Cumartesi günü kutlanan Dünya Veteriner Hekimler Günü, Trabzon Bölgesi Veteriner Odası tarafından yapılan bir açıklama ile kutlandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.   

 Koruma Tedaviden önemli ve önceliklidir.

Her yıl Nisan ayının son Cumartesi günü, Dünya Veteriner Hekimleri Birliği (WVA) ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütünün (OIE)  girişimleri ile kutlanmakta olan Dünya Veteriner Hekimler Gününün amacı, tüm dünyadaki veteriner hekimlik organizasyonları arasındaki işbirliği ve etkileşimi güçlendirmek, veteriner hekimlerin; insanlığın, hayvanların ve diğer tüm canlıların hayatını korumaya yönelik çalışmalarını vurgulamaktır.
27 Nisan 2019 Cumartesi günü kutlanacak bu özel günümüzün tematik konusu; Dünya Veteriner Hekimleri Birliğince “Aşılamanın Önemi” olarak belirlenmiştir.
Aşılama; koruyucu veteriner hekimlik, hayvan sağlığı ve refahının arttırılması, insanların hayvanlardan geçen hastalıklara (zoonotik) maruz kalma riskinin azaltılması ile halk sağlığı bakımından vazgeçilmez bir araçtır.
Veteriner hekimler, hayvancılık alanında verdikleri hizmetlerle ve gıda güvenliği konusunda üstlendikleri sorumluluklarla, ülkenin sürdürülebilir kalkınmasında önemli bir rol oynamaktadırlar. Dilsiz canlar için gece gündüz demeden mesai harcayan, Sağlık çalışanları içinde olup özlük hakları yönünden sağlık çalışanı olarak görülmeyen, bu önemli ve zorlu hizmetlere rağmen, Ülkemizde bu hizmetlerinin karşılığını alamadığımız gibi her geçen gün haklarımız konusunda kayıplara uğramaktayız.
Acılarını dilleriyle değil ancak sesleri ve bakışlarıyla anlatabilen canların dertlerini dindiren, sağlıklı hayvan, sağlıklı gıda ve neticede sağlıklı nesillerin yetişmesine öncü olan,
Hayvan sağlığı, gıda güvenliği, hayvansal üretim, hayvan refahı, biyoteknoloji, biyogüvenlik, çevre sağlığı ve veteriner halk sağlığı ile üretimden tüketime, kadar olan gıda kontrolünün bütün halkalarında var olan saygın bir kurumsal yapının mensubu tüm Veteriner Hekimlerin Dünya Veteriner Hekimler Gününü Kutlar, saygılar sunarım.
                 Erol SAYIN
               Başkan