Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Trabzon Botanik Tanıtım Günleri ile kısa süre sonra resmi açılışı yapılarak hizmete sokulacak olan Trabzon Botanik, kentin kanat önderleri ve vatandaşların ziyaretine açılacak. 9-14 Temmuz tarihlerinde icra edilecek olan tanıtım günlerinde Trabzonluların görüş ve önerileri alınarak son çalışmalar şekillendirilecek.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’a verdikleri bir sözü daha yerine getiriyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Trabzon Botanik’in Karadeniz’de ilk ve tek olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, “Bölgemizde böylesine büyük, böylesine donanımlı, gelenlerin içinde hiç sıkılmadan saatlerde zaman geçirebileceği, eğlenebileceği, öğrenebileceği böyle bir eser daha bulunmuyor. Trabzon Botanik her yönüyle Karadeniz bölgesinde ilk ve tek olma özelliğini taşıyor. 9-14 Temmuz tarihlerinde düzenleyeceğimiz tanıtım günleri ile resmi açılıştan önce bu dev eserimizi halkımızın ziyaretlerine açmış olacağız. Trabzon Botanik Tanıtım Günlerinde STK temsilcilerimizin, siyasi parti temsilcilerimizin, vatandaşlarımızın görüş ve önerilerini alarak son çalışmalarımızı şekillendireceğiz” dedi.

Trabzon Botanik’in Trabzon’a kazandırılması için büyük emekler harcadıklarını belirten Gümrükçüoğlu, “Trabzon Botanik her yönüyle şehrimize çok şeyler kazandıracaktır. Gerçek manada bir turizm şehri olan, her yıl milyonlarca turist çeken Trabzon’umuzda; misafirlerimize, halkımıza Karadeniz’in en donanımlı yaşam alanını sunmuş olacağız. Bu alanı botanik olarak şehrimize kazandırmamız şartıyla belediyemize tahsis eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a halkımız adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.