61SAAT HABER SERVİSİ - Esaspehlivan’ın Trabzon ve Türkiye gündemiyle ilgili sorularını yanıtlayan Ayvazoğlu, ilk olarak TBMM’nin tatile girmesinin ardından Trabzon’da ki çalışmalarını değerlendirdi. 

Boztepe'de süren Kanuni Bulvarı çalışmaları ile ilgili konuşan Ayvazoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın Trabzon'a gelerek konuyu inceleyeceğini ifade etti. Ayvazoğlu, "Bakanımız bir kaç gün içerisinde Trabzon’a gelecek, konuyu kendisiyle de değerlendirme fırsatımız olacaktır" dedi. 

BAKAN TURHAN, TRABZON'A GELİYOR...
Boztepe’de servis yola olarak açıklanan kötü görüntüyle ilgili ise Ayvazoğlu, “Boztepe’de ki Kanuni Bulvarının, tünelle oraya bağlanması ile ilgili proje geçmiş bir proje. O proje devam ediyor. Şu görüntü bizim de hoşumuza gitmiyor. Bunu Belediye Başkanımızla bizzat görüştüm. Perşembe günü büyük ihtimalle Ulaştırma Bakanımız Trabzon’a gelecek. Kendisini bizzat konuyu yerinde incelemek üzere oraya davet etmeyi düşünüyoruz. Kabul edersiniz ki bu tür projelerde gelinen aşamada projeye müdahale etmek birçok hesabı ve projenin farklı unsurlarını da etkiler. Ancak her ne olursa olsun o bölgenin o görüntüsünü engellemek adına ya da eski görüntüsüne kavuşturabilmek adına alternatif çözümler değerlendiriliyor...

Belediye Başkanımıza, mühendis ve mimar arkadaşlarımızla konuşup sunduğumuz alternatif çözümler var. Belediye de bu konuda illede bu şekilde kalsın diye diretmiyor. Sizin gördüğünüzü onlarda görüyor. Bizler sonuç odaklı çalıştığımız için bir şeyin neticesi ortaya çıkmadan demeç vermekten çok hoşlanmıyoruz. Çünkü insanlar sonuç bekliyor. Nasıl yaptığınıza değil, sonucunda nasıl olduğuna bakıyorlar. Burada yetkili merci Ulaştırma Bakanlığımız, Karayolları Bölge Müdürlüğümüz. İnşallah yerinde olayı görüp, alternatif çözüm önerileri olacak. En azından bu kötü görüntüyü.. 

ŞU ANKİ HALİYLE HİÇ BİRİMİZİN HOŞUNA GİDEN GÖRÜNTÜ DEĞİL

Bittiğinde bu çarpık görüntü olmayacak. Tekrar yeşillendirme üzerine farklı alternatifler var. Dışardan bakıldığında elbete hiç birimizin hoşuna giden görüntü değil. Zamanında bu proje çizilmiş, ortaya koyulmuş. Yapım aşaması bu görüntü sağlıyor. Ama yapımdan sonra ki aşama önemli. Daha kötü olmadan, bu haliyle kalmadan, çözümleri hayata geçirilecek” dedi. 

AÇIKLAMALARININ DEVAMI YARIN...