16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bugün Trabzon’da başlayan etkinlikler, her kesim tarafından büyük ilgi gördü. Bisikletlerini alan Trabzonlular, sabah saatlerinde Trabzon Barosu önünde toplandı. 120 kişinin katıldığı ‘Ödüllü Bisiklet Turu’ ile başlayan etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Daha sonra Devlet Sahil Yolu’nda 155 kişinin katılımıyla ‘Hızlı Yürüme Yarışı’ yapıldı. Yarışlara katılmayan çok sayıda Trabzonlu vatandaş ise atmosferi yaşamak adına alanda hazır bulundu.  

SAĞLIKLI BİR KENT AMACIYLA YOLA ÇIKTIK

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, ‘Hayde Trabzon Hareket Zamanı’ etkinliğinin amacı ile ilgili bilgilendirmede bulundu.  Avrupa Hareketlilik Haftası’nın 16-22 Eylül tarihlerinde 2002 yılından itibaren tüm dünyada kutlandığını belirten Karaoğlu, “2019 yılında bu programa Türkiye genelinde 64 belediye dahil olmuştu. 2020 yılında Büyükşehir Belediyemizin de aralarında olduğu 638 belediyenin katıldığı bir etkinlik. Bir Avrupa Birliği Projesi. Proje kapsamında, kentimizdeki ve belediyelerimizdeki ulaşım planlarının yeniden düzenlenmesi, vatandaşlarımızı toplu taşımaya teşvik etmek, bisiklet ve yaya yollarının artırılmasına yönelik çalışmaların içerisinde olacağız. Avrupa Hareketlilik Haftası’nda bu yıl ‘Herkes İçin Sıfır Emisyonlu Hareketlilik’ teması ile yola çıkıldı. Bizim de dileğimiz daha çok bisiklet ve yaya yollarının, patenlerin kaykayların kullanılması. Daha az emisyonlu bir yaşam, çevre dostu, çocuklarımız ve gençlerimizin geleceğine yönelik daha sağlıklı bir kent amacıyla yola çıktık. Bugün bisiklet turu ile başlayan etkinliklerimiz hafta boyunca İpekyolu Fuar Alanı’nda devam edecek. Tüm vatandaşlarımızın ücretsiz yararlanabileceği etkinliklerimiz olacak. Avrupa Hareketlilik Haftası’nın öncelikle Trabzon’umuza, ülkemize ve tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur ise, “16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Trabzon’da Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’nun riyasetinde ciddi ve keyifli bir etkinlik düzenlemek istedik. Tanjant Yolu’nun bir şeridinde ilk defa motorlu araçlar olmadan bisikletler kaykaylar yer aldı. Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla daha çevre dostu şekilde hareket etmek için bir farkındalık yaratmak istedik” ifadelerini kullandı.