Düzköy İlçesinde bulunan Çal Mağarası’na ulaşımı kolaylaştırmak için mağaraya çıkan yolu asfaltlayan ve çevre temizliğini de yapan Büyükşehir Belediyesi turizme katkı sağlamayı sürdürüyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile İŞKUR’un Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYP) kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler de dahil olmak üzere 6 aylık süre ile işe başlatılan 535 işçinin tarihi, turistik mekanlar ve çevrelerinin temizliği ile altyapı çalışmaları kapsamında Çal Mağarasının da temizliği yapıldı. 65 işçi ile yapılan temizleme çalışmaları ile mağaranın çevresi güzel bir görünüme kavuşturuldu. Mağaraya çıkan yolun çevresindeki ot ve çalı turu bitkiler kesildi ve mağaranın içi dahil olmak üzere bölgede esaslı bir mıntıka temizliği yapıldı.

Temizlik çalışmaları bölge halkını ve ziyaretçileri memnun ederken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çal Mağarası’nın çok önemli bir zenginlik olduğunu söyledi. Gümrükçüoğlu, “Bölgede turizmin daha da gelişmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Çal Mağarası’na nasıl daha fazla turist çekmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Çal Mağarasına çıkan yolun 4 km’lik bölümünü asfaltladık. İŞKUR projesi kapsamında çalışan 65 işçimiz ile mağaranın çevre temizliğini de yaptık. Trabzon’da turizmin gelişmesi için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üzerimizde düşen görevi yerine getireceğiz.” ifadelerini kullandı.