Trabzon’un Akçaabat ilçesinde bağlı Şinik beldesinde yapılması planlanan Şinik Organize Sanayi Bölgesi’nde sona yaklaşıldı. Şehirden 25 kilometre uzaklıkta, dağın tepesinde kurulacak olan 87 hektar büyüklüğündeki Sanayi Bölgesi’nin bulunduğu arazi için 14 milyon TL ödenek Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilerek kamulaştırıldı. Bölgedeki toplam sanayi parseli alanı 235 bin m2 olurken, sanayi için kullanılacak parsel sayısının ise 48 olacağı öğrenildi. 2010 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan 13 milyon TL’lik keşif bedelli Şinik Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapı işlemi bir firma tarafından yüzde 55 oranındaki tenzilatla alındı. 2014 yılından bitirilmesi planlanan sanayi bölgesinin inşaatının yüzde 53’lük oranı tamamlandı.

Şinik beldesini Devlet Karayoluna bağlayacak olan projenin gerçekleştirilmesiyle birlikte belde gelişme noktasında önemli bir adım atacak. Trabzon İl Özel İdaresi tarafından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulan ve onaylanan 4 milyon TL’lik yatırım ile yol sorunu da çözülmüş olacak. 3 bin 588 metre uzunluğundaki yolun bitirilmesi için 8 milyon TL’lik bir ödeneğe ihtiyaç olduğu öğrenildi. Beldeki birçok yerleşim yerine hizmet verecek olan yolun bir an önce bitirilmesi için çalışmaların hızlandırıldığı belirtildi.

Öte yandan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 5 gün önce Şinik Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulunmuştu.