Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (TİSKİ) toplam 446 personel alınacak. Belediyeye 243 itfaiye eri, 144 zabıta memuru ve 7 memur alımı yapılırken,  TİSKİ'ye  ise ,  14 mühendis, 5 tekniker, 8 teknisyen, 3 kimyager, 20 veri hazırlama kontrol işletmeni ile 2 memur alınacak.

İçisleri Bakanı Süleyman Soylu, belediye hizmetlerinin etkin ve verimli yürütülmesi amacıyla, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün,  kadro  alımına yönelik  atama izinlerini onayladı. Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği, Belediye Zabıta Yönetmeliği ve Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin ilgili maddeleri doğrultusunda;  Trabzon Büyükşehir Belediyesine 243 itfaiye eri, 144 zabıta memuru ve 7 memur;  Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (TİSKİ) 14 mühendis, 5 tekniker, 8 teknisyen, 3 kimyager, 20 veri hazırlama kontrol işletmeni ve 2 memurun  ataması yapılacak.

Atama izni verilen kadrolara, Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği, Belediye Zabıta Yönetmeliği ve Belediye İtfaiye Yönetmeliği hükümleri uyarınca, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından sınav ve atama işlemleri gerçekleştirilecek.