Trabzon'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında aralarında vali yardımcısı ile cumhuriyet savcısının da bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, FETÖ ile ilişkili oldukları gerekçesiyle daha önce gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Vali Yardımcısı Mustafa Gürdal, polis ekiplerince yeniden gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Trabzon adliyesine sevk edilen Gürdal, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2. Dairesi tarafından geçici olarak görevden uzaklaştırılan ve haklarında gözaltı kararı verilen savcılar arasında bulunması nedeniyle bir süre önce gözaltına alınan Trabzon Cumhuriyet Savcısı Yüceler Aslan da emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Aslan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Trabzon E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Vakfıkebir ilçesinde yürütülen soruşturma çerçevesinde ise örgüte finansman desteği sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında kadınların da bulunduğu 7 kişinin tutuklandığı öğrenildi.

Öte yandan aynı soruşturmada bir süre önce görevden uzaklaştırılan 4 kaymakamın ise gözaltına alındığı bildirildi.

Şalpazarı Kaymakamı Cafer Sönmez, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Düzköy Kaymakamı Hüseyin Baş ile Dernekpazarı Kaymakamı Selim Erkovan'ın emniyetteki işlemleri devam ediyor.