61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, 2020 Ocak ayı toplantılarının ikinci bileşimini bugün yaptı. Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen maddelerin görüşüldüğü Belediye Meclisine Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlık etti. 

Plan ve Bütçe Komisyonundan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine hem iş makinesi alımı hem de Trabzon’dan yıkılarak yeniden yapılacak olan Kadınlar Pazarı için kredi kullanılması ile ilgili maddeler gündeme geldi. 
Meclis ilk olarak 1  adet seyyar konkasör, 3 adet greyder, 3 adet beko lader alımı için 7 milyon 500 bin TL kredi kullanılması için Başkan Murat Zorluoğlu’na yetki verilmesini oyladı. 
Bu maddeyle ilgili söz alan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, “Seyyar konkasör geçmiş yıllarda çok gündeme geldi. Ancak ilgililer çok rantabıl olamayacağını söylemişlerdi. Şimdi neden ihtiyaç duyuldu” diye sordu. 
Bunun üzerine Başkan Vekili Ataman, Trabzon Büyükşehir Belediyesinde  1 tane seyyar konkasörün şuanda çalıştığını ifade ederek, “Elimizde bir tane var ikincisini alacağız becerebilirsek 3.’sünü alacağız. İhaleyle 282 lira civarında olan beton, şuanda büyükşehir belediyesi santralinde 135 liraya imal edilmekte. Bu hizmeti mahallinde doğal kaynağı kullanarak yapmak istiyoruz. Çok daha ekonomik şekilde yol betonlaması veya beton işini halletmiş olacağız” dedi. 
Büyükşehrin seyyar konkasör alımını destekleyen Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, “Büyükşehir’e teşekkür ediyorum. Geldiler bize bir hafta 10 gün çalıştı. Gerçekten çok ihtiyaç. Maden ocağı buluyoruz, taş kırıyoruz biriktiriyor kırıyoruz. Hakikaten iyi bir malzeme oluyor. Stabilize yol bakımında bize 10 günde 3 ay öteye atıyor” dedi. 

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’de, “Seyyar kompresörden bizlerde ocak oluşturarak bütün yollarımızı yapacak şekilde noktaya getiriyoruz. 50 mahallem var. En uzağı 60 km. Dolayısıyla vatandaşlarımızın da memnuniyeti fazla” dedi. 
Bu maddenin ardından ise Trabzon’da yıkılarak yeniden yapımına başlanan Kadın Pazarı Hali için İller Bankasından 17 Milyon TL kredi kullanılması için Başkan Murat Zorluoğlu’na yetki verilmesi maddesi gündeme geldi. 
Her iki madde de Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.