Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, geçtiğimiz gün açıkladığı Trabzon’a dair projeleri arasında ön sıralarda yer alan turizm alanında ülkemizde en yetkili isim olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile istişarelerde bulunacak.
 
Çeşitli temaslarda bulunmak, turistik yerleri incelemek, kentteki turizm sektör temsilcileri ve STK’larla bir araya gelmek üzere bugün Trabzon’a gelecek olan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un programlarına başkan adayı Zorluoğlu da katılacak.


Gün boyu sürecek programlarda, geçtiğimiz gün ‘365 Gün Turizm 4 Mevsim Trabzon’ mottosuyla açıkladığı projelerin detaylarını Bakan Ersoy ile geniş çapta değerlendirme fırsatı bulacak olan Zorluoğlu, ayrıca Sümela başta olmak üzere, turizmde öne çıkan hali hazırdaki değerlere sahip çıkıp, yanı sıra yeni turizm alanları oluşturacaklarını ifade etti.

5 YILDA 4 MİLYON TURİST HEDEFİ

Büyükliman Havzası, Akçaabat-Düzköy Vadisi, Sera Gölü ve Uçarsu Vadisi, Yanbolu Santa Vadisi, Araklı Karadere Vadisi ve Sürmene’de yeni turizm alanları oluşturacaklarını belirten Zorluoğlu, “Altındere Vadisi, turizm merkezi olacak. Yine Hıdırnebi’de yapacağımız çalışmalar ile burada yayla turizmini canlandıracağız. Uzungöl’de imar planı ve otopark sorunları tarihe karışacak. Ayrıca kış turizmi, gastro turizm, dağ ve yayla turizmi, inanç turizmi, spor turizmi, festival ve eğlence turizmi gibi alanlarda gerekli çalışmaları yaparak ‘5 yılda 4 milyon turist’ hedefimize inşallah ulaşacağız” dedi.

Sümela Manastırı’nın ilk bölümünün 18 Mayıs Müzeler Günü’nde açılacağını da anımsatan Zorluoğlu, “Sümela’ya teleferik, projelerimiz arasında yer alıyor. Yine daha önce de ifade ettiğim gibi Vazelon Manastırı’ndaki gerekli çalışmaları da en kısa zamanda tamamlayacağız. Trabzon markasını güçlendirecek olan turizm alanındaki tüm çalışmalarımızı -özellikle Sümela Manastırı’nda yürütülen çalışmaları- Sayın Bakanımızla  istişare edecek ve kendilerinden destek isteyeceğiz” şeklinde konuştu.