Millet İttifakının, İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, bugün Trabzon basını ile buluştu.  Zorlu Grand Otel’de yapılan toplantıya Aksoy’un yanısıra, CHP İl Başkanı Güzide Uzun, İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan, Ortahisar İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Ali Sağır ile partililerde katıldı. 
Toplantıda ilk olarak İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli konuştu. 

ÇOK BÜYÜK HAKARETLER YAPTILAR.. 
Kuvvetli, Trabzon’da İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aksoy ve CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Salih Akyüz’ün seviyeli bir seçim politikası izlediğine dikkat çekerken, Cumhur İttifakının genel nezde kendilerine hakaret yaptığını ileri sürdü. 
Kuvvetli, “Çok büyük hakaretler yaptılar bize. Genel Başkanlarımızda o seviyede onlara cevapv ermediler. Onları da Allah’a havale ediyorum. 31 Mart seçimlerinde Milet İttifakının belediye başkanları, milletin tercihini alarak seçimde başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi. 

TRABZON DERNEKLER FEDERASYONUNUN GAFI.. 
CHP İl başkanı Güzide Uzun ise, “Türkiye genelinde her türlü çamur atmaya maruz kaldık. Trabzon halkı bu söylemlere gereken dersi kendiliğinden verecektir. 
Trabzon Dernekler Federasyonu en son yaptığı büyük gafı Trabzon’dan bu şekilde kınayalım. Videolarımız çok güzel olmuş. Desteğine buradan teşekkür ediyorum” dedi.

MASA BAŞINDA OTURMAKLA BELEDİYE YÖNETİLMEZ
Aksoy, “Trabzon bizim doğduğumuz, yaşadığımız geliştiğimiz yerdir. Trabzon’a hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Trabzon’dan hizmet ederken ülkemize güzel sinyaller vermek, çarpan etkisi ile oluşturarak kalkınmaya katkı sağlamak tabi ki hedefimizdir. Devletimiz bizi bu yüzden yetiştirmiştir. 
Siyasette Trabzon’da belirleyici olduk. Çünkü teknik projeler olmadan büyükşehir belediyeciliği mümkün değildir. 
Teknik projeler olmadan büyükşehir belediyeciliği mümkün değildir. 
Günümüzde teknik projeler büyük bir ARGE ve derinliğe sahip. 
Eskiden belediye asfaltı diye kavram vardı, şimdi metal yorgunluğu diye bir kavram literatüre sokuldu. 
Trabzon siyasetinde belirleyici olduk çünkü işimiz belediyecilik. Masa başında oturmakla belediye yönetilmez. Büyükşehir Belediye Başkanının esas olması gereken yer şantiyeler, laboratuvarlar, sosyal ortamlardır. Dolayısıyla masa başında oturarak büyükşehir belediyesini yönetmeyeceğim. Şantiyelerde olacağım, sahalarda olacağım alt yapı uygulamalarının karışım dizaynlarının, gıda, malzeme laboratuvarlarında olacağım.

SORUNLARI PASLAMAKTAN ZİYADE..

Artık mesleki olgunluğumu ve belediyede sürdürmek istiyorum. Toplumumuza büyük hizmet götürme arzusundayım. Meslek yaşantımda da insanların sorunlarını paslamaktan ziyade çözmeye adanmış bir kişiyim. İnsanların bana getirmiş oldukları talepleri kendi talebim olarak değerlendirip, çözüm bulma noktasında nazik bir şekilde çözüm bulma yaklaşımında oldum. Paslamadan çözmek için bilgiyi ve tekniği kullanan ve zengin belediye gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda ortaya koyacağım memnuniyet ve yaşamsal koşulların iyileşmesiyle taleplerinin karşılanmasıyla oluşturacağımız bu mutluluktan daha büyük mutluluğu yaşamak isterim.

SÖZ ALMAKLA OLMAYACAĞI GÖRÜLMÜŞTÜR

Trabzon tarihi misyonunu kaybedecek noktaya geldi. Trabzon artık politika belirleyemiyor. Artık rol model olamıyor. Trabzon’a dışardan gelen üniversite öğrencileri, “Biz geldiğimizde burayı Adana, Bursa gibi düşünmüştük” diyor. Öğrenci sayısında ciddi azalmalar yaşanmaya başladı. Bu konuya özellikle dikkat çekmek istiyorum. Söz almakla olmayacağı görülmüştür. 10 yıl süresince Trabzon 50 yıl geriye getirilmiştir. Bu tablodan Trabzon çıkmak zorundadır.

KAYA: UZUN YILLARDIR…

Toplantıya son bölümde katılan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Uzun yıllardır Trabzon’da bir çok aday oldu ama bu kadar donanımlı, projeleriyle bu kadar katık verecek nadir adaylardan bir tanesi olarak değerlendiriyorum hocamı. İstihdama yönelik, değer katmaya yönelik, göçü önlemeye yönelik projeleri benim için çok önemli. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz ama 1980’li yıllarda ki nüfusa baktığımızda 200 bin daha fazla olduğu gerçeğini görüyoruz. Bu şehri terk ediyorsa, ciddi sıkıntı var demektir. Bu şehirde yönetici olmaya talip olan inanların bu noktaya odaklanması gerektiğini düşünüyorum. Kendisine çıktığı yolda sonuna kadar başarılar diliyoruz. Hocamın muvaffak olacağına inanıyorum” dedi.