Gümrükçüoğlu, Ötekileştirenler insanları başörtülü ve başörtüsüz olarak ayıranlar, bu üniversiteye girer, bu giremez diye ayrım yapanlar, sanayide, ticarette bu mümtaz topluluğun önüne engel koyanlardı. Buna son veren ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğandır dedi.

Konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti için birlik ve beraberliğin önemine değinen Başkan Gümrükçüoğlu, Vatanımızın milletimizin geleceği için en çok ihtiyacımız olan bir ve beraber hizmet etmenin bu toplulukla mümkün olduğunu her zaman görüyoruz ve biliyoruz. Bizler sizler varsanız varız ve sizin siyasetteki kardeşleriniziz. En fazla birbirimize sahip çıkmamız gereken bu aylarda kenetlenmeyi hiç ihmal etmeyelim diye konuştu.

Türkiyede bir dönem insanların ötekileştirildiğini, toplumun adeta kutuplaştırıldığını hatırlatan Gümrükçüoğlu, Bugün birileri ötekileştirmekten bahsediyor. Hiç kimse unutmasın ki ötekileştirenler insanları başörtülü ve başörtüsüz olarak ayıranlardı. Ötekileştirenler bu üniversiteye girer, bu giremez diye ayrım yapanlardı. Ötekileştirenler sanayide, ticarette bu mümtaz topluluğun önüne engel koyanlardı. Buna son veren ise sizlerin desteği ve mücadelesi ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğandır. Sizin mücadeleniz bugünün noktasına en önemli platformun yaşandığı günleri getirmiştir. O bakımdan, siyasi arenada bizim, sizin kardeşleriniz olarak yaptığımızdan çok daha büyük yükünü taşıdığınızı biliyoruz. Siz olmasanız bir kere ülkemizin ekonomisi yürümez. Siz olmasanız diğer mücadeleler gerçekleştirilemez. Bir iş adamının, bir girişimcinin ne kadar büyük külfet taşıdığınızı ve önüne ne engeller çıkarıldığını görüyoruz ve yaşıyoruz. İnşallah bunları da hep beraber aşmış olacağız diyerek sözlerini tamamladı.

TÜMSİAD Trabzon Şubesi tarafından düzenlenen Ekonomi Sohbetleri programında Prof. Dr. Kerem Alkin Küreselleşen Dünyada Türkiye Ekonomisi başlıklı sunumuyla katılımcılarla birlikte oldu. Programda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlunun yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, TÜMSİAD Genel Sekreteri Osman Kapıcıoğlu, Semerkand Vakfı Bölge Başkanı Ahmet Kurt, TÜMSİAD Bölge Sorumlusu Mevlana Karali, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Semerkand Vakfı Trabzon Şube Başkanı Muhammed Siyah, TÜMSİAD Trabzon Şube Başkanı Mehmet Atmaca, Beşir Derneği Trabzon İl Temsilcisi Yaşar Bankoğlu, Ensar Vakfı Trabzon Şube Başkanı Ömer Topaloğlu ve işadamları hazır bulundu.