Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Şalpazarı ilçesine gerçekleştirdiği ziyarete, 
Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, TİSKİ Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Görmüş ve ilgili daire başkanları eşlik etti. Başkan Zorluoğlu’nun Şalpazarı ziyareti; ilçe yetkilileri, muhtarlar, esnaf ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

İLÇE YETKİLİLERİNİ ZİYARET ETTİ 
Başkan Zorluoğlu ziyaretleri kapsamında Şalpazarı Kaymakamı Uğur Ünsal’ı makamında ziyaret etti.  Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’a da ziyaret gerçekleştiren Başkan Zorluoğlu, ilçe sorunları ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. İlçelerinde yapılan ve yapılması gereken projelerle ilgili Başkan Zorluoğlu’nu bilgilendiren Kurukız, belediye binası içerisinde yapılacak Meclis salonuna Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman’ın isminin verileceğini de açıkladı. AK Parti ve MHP Şalpazarı ilçe başkanlıklarını da ziyaret eden Başkan Zorluoğlu, daha sonra Şıhkıranı Mahallesi’ne giderek içme suyu projesi çalışmalarını inceledi.

18 İLÇENİN BAŞKANIYIM 
İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Göreve geldiğimiz günden itibaren tüm ilçelerimize olduğu gibi Şalpazarı’na da gücümüz nispetinde dokunmaya gayret gösterdik. Seçilirken sadece Trabzon merkeze değil, 18 ilçenin tamamına belediye başkanlığı yapacağımızı ve kaynaklarımızı adil şekilde dağıtacağımızı ifade etmiştik. Çalışmalarımıza bu anlayışla devam ediyoruz. Bu çerçevede geçtiğimiz sezon Şalpazarı’nda kırsalda ciddi şekilde yol çalışmalarımız oldu. Sanat yapısı ve içme suyu çalışmaları gerçekleştirdik” diye konuştu. 

TÜM MAHALLELERİ SAĞLIKLI İÇME SUYUNA KAVUŞTURACAĞIZ
Şalpazarı halkının sağlıklı içme suyundan yararlanması için de çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Şu anda Şalpazarı merkezde arıtma tesisinin devreye girmesinden sonra içilen suyun kalitesini ilçe halkı biliyor. Şimdi de hedefimiz Şalpazarı’nın 30 mahallesinin tamamına yeterli içme suyunu sağlayacak büyük bir çalışma. Şıhkıranı Mahallesi’ne çıktık ve  oradan araziye baktık. İnşallah büyük bir gölet yapmak suretiyle yukarıda bir içme suyu arıtma tesisi hayata geçirerek, mahallelerimizi sağlıklı içme suyuna kavuşturmak istiyoruz. Bu bizim için çok önemli projelerimizden bir tanesi” ifadelerini kullandı.  

YOL ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR 
Başkan Zorluoğlu, Şalpazarı’nda yapılan yol çalışmaları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Şalpazarı’nda asfalt ve beton çalışmalarına başladık. Bu sene devam edeceğiz. Seneye daha fazlasını yapmaya gayret göstereceğiz. Belediye Başkanımızla, ilçe başkanımızla istişare halindeyiz. Atilla Ataman ve Muzaffer Türkmen gibi Şalpazarılı arkadaşlarımızın da bir eli daima ilçe halkımızın üzerinde. Bu bakımdan inşallah görev yaptığımız süreyi Şalpazarı için en iyi şekilde değerlendirme gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu. 

FERAH BİR İLÇE HALİNE GETİRECEĞİZ 
Sadece kırsalda değil ilçe merkezinde de çalışmalar yaptıklarını da belirten Başkan Zorluoğlu, “İlçe merkezimizde kentsel dönüşüm ve cephe saplıklaştırma çalışmalarını değerlendiriyoruz. Yine bazı yerlerde kamulaştırma yapmak suretiyle sıkışıklığı ortadan kaldırarak Şalpazarı’nı ferah bir ilçe haline getirmeyi arzu ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak TOKİ Başkanlığımız ve ilçe belediye başkanlığımız ile birlikte görev süremizi en güzel hizmetlerle değerlendireceğimize inanıyoruz” dedi. 

MUHTARLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ 
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Şalpazarı ilçesi mahalle muhtarları ile de bir araya geldi. Tüm muhtarların sıkıntılarını tek tek dinleyen Başkan Zorluoğlu, gerekli incelemeleri yapmaları için beraberindeki ekibine talimat verdi. Sorunlarıyla yakından ilgilenilmesinden memnuniyet duyan mahalle muhtarları, gösterdiği hassasiyet nedeniyle Başkan Zorluoğlu’na teşekkür ettiler.  

ESNAF VE VATANDAŞLARLA GÖRÜŞTÜ 
Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, temaslarını esnafı ziyaret ederek ve Şalpazarı halkı ile bir araya gelerek noktaladı. Büyükşehir Belediye Başkanının bizzat ilçelerine gelerek sorunları yerinde görmesinden mutlu olduklarını dile getiren esnaf ve ilçe sakinleri, Zorluoğlu’na teşekkürlerini iletti.