61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da 31 Mart Yerel Seçimlerinin sonuçlanmasıyla birlikte belediye başkanlarının kimler olacağı sorusu da cevabını buldu. Buna göre Trabzon’da Büyükşehir Belediye Başkanlığını AK Parti adayı Murat Zorluoğlu kazanırken ilçelerde de Cumhur İttifakı adayları 3 ilçe haricinde geri kalan 15 ilçeyi kazandı. 

Ancak Belediye Meclisine bakıldığında ise AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı Beşikdüzü haricinde geri kalan 17 ilçeyi de aldığı görülüyor. 

Yomra’da İYİ Parti adayı Mustafa Bıyık, Hayrat’ta Bağımsız aday Mehmet Nuhoğlu kazanmasına rağmen bu iki ilçede belediye meclisleri AK Parti adaylarına kaptırıldı. 

Bu noktada bakıldığında Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, bir önceki dönemde olduğu gibi yine Cumhur İttifakının adaylarının ağırlığında olacak. 

AK PARTİ’DEN 6, CHP’DEN 2 İSİM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNDE
Trabzon’un en büyük ilçesi Ortahisar’da ise Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine toplamda 8 isim girecek. 
Bu isimler AK Parti’den 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Tahsin Bayrak, Mustafa Yaylalı, Şener Kibar, Mehmet Karaoğlu ve Süleyman Tomaç oldu. 
CHP’den ise Turgay Şahin ve Davut Çakıroğlu yeni dönemde Büyükşehir Belediye Meclisinde yer alacak. 

MHP VE İYİ PARTİLİ 1’ER İSİMDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNE GİRDİ
Ancak Cumhur İttifakı Kapsamında AK Parti listesinden  MHP’li Süleyman Tomaç, Millet İttifakı kapsamında ise CHP Listesinden İYİ Partili Davut Çakıroğlu seçime girmişti. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ , BAŞKAN DAHİL 69 ÜYEDEN OLUŞUYOR...
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı da dahil toplamda 69 isimden oluşurken ilçelere göre dağılım ise şu şekilde oluşuyor:  Akçaabat 7,  Araklı 4,  Arsin 4,  
Beşikdüzü 4,  Çarşıbaşı 3,  Çaykara 3,  Dernekpazarı 2,  Düzköy 3,  Hayrat 2,  Köprübaşı 2, Maçka 4,  Of 4,  Ortahisar 8,  Sürmene 4,  Şalpazarı 3,  Tonya 3,  Vakfıkebir 4,  Yomra 4

İLÇE BELEDİYE BAŞŞKANLARI DİREKT ÜYE...
İlçe Belediye Başkanları Büyükşehir Belediye Meclisinin direkt üyesi olurken, geri kalan isimler ise sıralamaya göre İlçe Belediye Meclis Üyesi adaylarından belirleniyor. Bu noktada örnek vermek gerekirse 2 Büyükşehir Belediye Meclis Üyesinin bulunduğu Dernekpazarı’ndan ilk üye İlçe Belediye Başkanı olurken ikinci üye en fazla oyu alan partinin ilk sırada ki meclis üyesi oluyor…