61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu geçen ayın faaliyetlerini aktardıktan sonra meclis üyeleri gündem dışı sorular sordu. 
Bu sırada yaklaşık 1,5 saatlik süre geçince bazı meclis üyelerinde huzursuzluk başladı. Söz sırası Ali Sağır’a geldiğinde “Trabzon’da doğalgazın hangi mahallelerde ne duruma kadar ilerlidği” sorusunu sordu. Ancak bu soru sorulduğunda, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ve Meclis üyesi Hasan Tonya’nın bulunduğu sıradan sesler yükseldi. “Biz bunları makamda anlatıyoruz” şeklinde gelen sesleri Başkan Gümrükçüoğlu, “Sayın hocam” diyerek susturdu. 
Bunun üzerine Bağmısız üye Ali Sağır, sert bir şekilde arka sıraya bakarak, “Ya beni çıkarın ya onu.. Ya beni susturun ya onu… “ dedi. 
Bunun üzerine Sağır’a, “Siz devam edin” dedi. Sağır, sorusuna devam ederken birden keserek, “Reis’i cumhurumuzun bir tabiri vardır. Şunu diyordu. Metal yorgunluğu.. Hakikaten görüyorum burada ki arkadaşlarımızda var bu.. “ ifadelerini kullandı ardından sorusuna devam etti. 
Ali Sağır daha sonra meclisin bitimine beklemeden Başkan Gümrükçüoğlu ile görüştükten sonra meclisten ayrıldı…

BEŞEL: METAL YORGUNLUĞU DERKEN, MECLİSİ YORUYOR

Söz alan Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, “Bütün mahallelerin bütün ilçelerin sorunları var. Birde meclisi ilgilendiren sorunları var. Meclis düzeyinde ki sorunlarını konuşmak burada gerekir. Ama günü birlik sizin kapınız açık. Günü birlik sizinle konuşulması gereken konuların esas gündemimizde öne alınıp herkes tarafından paylaşılması gerekir mi? Bu arkadaşlarımız metal yorgunluğu derken meclisi yormanın… Bir de meclise karşı haddini bilmek diye bir şey var. Bende burada Tonya’nın çukuru var her şeyi konuşmaya kalkarsam, bire bir sizle alt kademelerde konuşulması ve görüşülmesi gereken kanaatindeyim. Böyle yapılacaksa bu görüşmelerin meclis gündeminin sonuna alınmasını öneriyorum” dedi. Başkan Gümrükçüoğlu ise, “Burada ki arkadaşlarımızın önemli bir ehemmiyetli samimiyeti var. Bugün için söyleyeyim buradan çıkacağım gece 11:00 - 01:00’e kadar buradayım. Ben telefonla aramaya lüzum yok” diye konuştu…