61SAAT HABER SERVİSİ -  Trabzon’un Büyükşehir olmadan önce Hızırbey Mahallesinde yapılan “Belediye Hizmet Binası” TSKİ’ye kalıyor. Trabzon’un Büyükşehir olmasından sonra hem Ortahisar Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi bu binada hizmet vermeye başlarken bu süreçte tartışmaları beraberinde getirmişti. Trabzon kamuoyunda hangi belediyenin bu binadan taşınacağı tartışmaları yaşanırken ilk adımı Ortahisar Belediyesi attı. Ortahisar Belediyesi Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde yer alan Pazarkapı’da hem Kaymakamlık hem de Belediye Hizmet Binasının yapımı için çalışmalara başlarken Büyükşehir Belediyesinin de yeni bir hizmet binası için düğmeye bastığı ortaya çıktı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediyenin Yalıncak’ta ki yerleşkesinde yeni bir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasının yapımı için proje çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
Başkan Gümrükçüoğlu, “Yalıncak’ta ki yerimizde biz Büyükşehir Belediyesi binası yapmak üzere proje çalışmasını başlatıyoruz. Eğer bunlar gerçekleşirse Ortahisar Belediyesi zaten kendilerine tahsis ettiğimiz Maraş Caddesi alt kısmında Ortahisar İlçe Kaymakamlık binasının yapılacağı yerde hizmet binası yapacak. Biz Büyükşehir Belediyesi tüm üniteleri ile birlikte Yalıncak’a taşımayı düşünmekteyiz. Bu binanın tamamını da gelişmekte büyümekte olan Su Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğüne tahsis ön düşüncelerimizde…” dedi.