61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesinin en büyük şirketlerinden biri olan TRABEL A.Ş.’de çalışan 500 işçiye müjdeli haber geldi. İşçilerin 8 aydır maaşlarına beklediği zam konusunda, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile yetkili Sendika Hizmet İş arasında süren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı. Toplu İş Sözleşmesinde imzalar atılırken, anlaşmanın 7 ayı geriye dönük 1,5 yıllık olacağı belirtildi. 1 Ocak 2019’dan itibaren başlayacak Toplu İş Sözleşmesinin 30 Haziran 2020 yılına kadar olacağı belirtildi. 
İşçilerin 7 aylık geriye dönük maaşlarında ki zammı ise ilerleyen aylarda toplu şekilde alacakları belirtildi.

7 AYLIK ALACAKLARI  
Toplu İş Sözleşmesi kapsamında işçiler ilk 6 ay için yüzde 7, ikinci altı ay için yüzde 7, üçüncü altı ay içinde yüzde 7 zam alacakları kaydedildi. 

MAAŞLARA YÜZDE 18 İLE YÜZDE 22 ARASINDA ARTIŞ
Ancak işçilerin aile, çocuk, yemek, yakacak, sosyal yardım ve yevmiyeleriyle birlikte maaşı meydana getiren ana kalemlere yapılan yıllık ortalama artış yüzde 18 ile 22 arasında değişeceği belirtildi. Bu oran ise işçilerin evli veya bekar olmalarına göre değişeceği kaydedildi. 

MASA ETRAFINDA SİZ OLMADI, HEP BİZ OLDUK
Toplu İş Sözleşmesinin imzalandığını ifade eden Hizmet İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Kaplan, ilk açıklamasını 61saat.com’a yaptı. Yaklaşık 3 aya yakın bir zamandır süren Toplu İş Sözleşme Görüşmeleriyle ilgili konuşan Kaplan, “ Komisyonun son yaptığı toplantıda anlaşma tutacağını imzaladık. Ben bu süreçte Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na emeğe alın terine gösterdiği saygıdan dolayı  teşekkür ediyorum. 
Hiç bir zaman Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ve Komisyon üyeleri sendikalı işçileri asla ve asla rakip olarak görmediler. Sendika ve işçilerin kendilerinin paydaşı olarak gördüler. Bizde onları rakip olarak görmedik. Masa etrafından siz olmadı, hep biz olduk. ” dedi. 

İLK DEFA MASA ETRAFINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ
Kaplan, Trabzon Büyükşehir Belediyesinde ilk defa Toplu İş Sözleşmesi görüşmesi yapıldığına dikkat çekerek, "Trabzon Büyükşehir Belediyesinde, sendikayla ilk defa masa etrafında toplu iş sözleşmesi yapılıyor. Bu çok önemli. Ondan dolayı biz kendilerine 500 çalışanımız adına şükranlarımızı arz ediyoruz. 
Büyükşehir Belediye Başkanımızın delaletiyle komisyonda ki üyelerimize teşekkür ediyoruz. Hem sendikamıza, hem büyükşehir belediyemize, emek camiamıza hayırlı bereketli olsun” dedi.