61SAAT HABER SERVİSİ - İtfaiye Teşkilatı ve ekipmanlarının tanıtıldığı alanın hemen yanında bir de kurtarma tatbikatı yapıldı.  Şnorkel İtfaiye aracıyla, yüksek katlı binalardan insanların kurtarılması oluşturulan sistemin tanıtıldığı tatbikatta, içerisi kauçuk kaplı kumaştan tüpün içine giren kişi dönerek yüksek katlı binadan inmesi uygulamalı olarak anlatıldı. İtfaiye erlerinin yüksek noktadan tüpün içinden zemine inmesi ve halatla yapılan gösterileri vatandaşlar ilgiyle izledi. 

Alanda oluşturulan stantta vatandaşlar hem bol bol fotoğraf çektirdi, hem de itfaiye ekipmanlarını inceledi. 

10 yıldan beri Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinde İtfaiye eri olarak görev yapan Egemen İskender, etkinliklerle ilgili bilgi verdi. Bu yıl 2. kez Meydan Parkında stant kurduklarına dikkat çeken İskender, “Biz bu standımızda, Trabzon halkına, vatandaşlarımıza, Trabzon İtfaiyesinin araç malzemelerini ve personellerini tanıtıp bilgilendirme yapıyoruz” dedi. 

Geçen yıla göre bu yıl Trazon İtfaiyesinin yenilendiğini kaydederek, “Trabzon geçen seneden bu yana ek olarak Uzungöl dahil 5 - 6 tane daha istasyon açtık. Personel olarak kendimizi geliştirdik. 80 memur alındı. Araç malzemeler olarak, her zaman üzerine katarak gidiyoruz. 

Biz yangınlara, trafik kazalarına, kurtarmalara, su sel baskınlarına, kayıplara müdahale ediyoruz. 24 saat esasına göre çalışarak olaylara müdahale ediyoruz. Bizim her olayda kullandığımız farklı ekipmanlarımız var. Bizim burada toplanma amacımız hem kendi bayramımızı kutlamak, hem de vatandaşlarımıza ekipmanlarımızı tanıtmak” diye konuştu.