61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon'un Ortahisar İlçesi Boztepe sırtlarında 14. yüzyılda yapılan zaman içerisinde ilgisizlikten dolayı harabeye dönen Kızlar Manastırı'nın 7 yıl süren restorasyonu tamamlandı. 
2012 yılında Trabzon Büyükşehir Belediyesinin restorasyon için Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisini yaptığı Kızlar Manastırı, restorasyonun bitiminin ardından yeniden belediyeye devredilecek. 
Manastırın devri için Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, tahsisin kaldırılması için harekete geçti. Bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine gündem dışı gelen madde, oy birliği ile gündeme alınırken ardından Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

adde, komisyonda görüşüldükten sonra yeniden Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine gelecek. Madde mecliste kabul edildikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzalancak protokol çerçevesinde tahsis kaldırılacak. 
Tahsis kaldırılırken yapılacak protokolde Kültür ve Turizm Bakanlığının burada kültürel etkinlikler yapmasına da imkan sağlanacak. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı hatırlanacağı üzere 2012 yılında restorasyon için Kızlar Manastırını 5 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları Müzeler Müdürlüğüne devretmişti. Yapılan devir, ardından ise 5 yıl daha uzatılmıştı. Restorasyonun bitiminin ardından Manastırın geçici kabulunu ise Relove ve Anıtlar Müdürlüğü yapmıştı.