61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Seyfullah Kınalı Başkanlığı’nda toplandı. 
8 üyenin izinli olarak katılmadığı toplantıda gündem dışı söz alan Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Turizm sezonunun Araklı Pazarcık’ta açılışının yapılmasının uygun görüldüğünü, 22 Nisan’da yapılacak olan açılış törenine tüm meclis üyelerini davet edip Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini istedi. 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı’da Büyükşehir Belediyesi olarak yapılacak etkinliğe her türlü desteği vereceklerini, turizme önem verdiklerini ifade etti. 

CEVAP VEREBİLECEK MİSİNİZ
Yine gündem dışı söz almak isteyen bağımsız meclis üyesi Ali Sağır, meclise başkanlık eden Seyfullah Kınalı’ya, birkaç sorum olacak cevap verebilecek misiniz, cevap veremeyecekseniz, sonraya bırakayım dedi. Bunun üzerine Kınalı, vermemiz gerekiyorsa veririz demesine rağmen Kınalı, ‘Benim hakkım saklı kalsın, Büyükşehir Belediye Başkanının olduğu bir meclis toplantısında hakkımı kullanırım’ ifadelerini kullandı. 

YENİ DAİRE BAŞKANI KENDİNİ TANITTI 
Bu diyaloğun ardından meclis gündemine geçildi ve 6 ay önce kurulan Mecliste Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı Yönetmelik Taslağı müzakere edilerek oy birliği ile kabul edildi. 
Mecliste Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Gürcan Başar toplantıda kendini tanıtarak, Etüt Proje daire Başkanı, hayırlı olmasını diliyorum, ilimize, inşallah başarılı işlere imza atarız ifadelerini kullandı. 

MAÇKA VE ARAKLI ONAYLANDI 
Meclis gündemine gelen Maçka İlçesi Hızarlı Mahallesi 152 ada 11,14 nolu ve 153 ada, 3 nolu parselleri kapsayan alanda yapılan 1:5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği teklifi komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. 

Öte yandan bir değer madde olan Araklı Kentsel Dönüşüm Alanına ilişkin Trabzon Büyükşehir Meclisi’nin 13.01.2017 tarih ve 46 sayılı kararının tashihi ile ilgili müzakerede meclise geldiği haliyle kabul edildi. 

Maçka ilçesindeki turizm yatırımı için meclise gelen değişiklik ile ilgili Başkan Seyfullah Kınalı Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’a ‘Bir diyeceğiniz var mı? Sorusunu yöneltti. Başkan Koçhan ise ‘1:1000’liği bize geleceği için şimdilik yok cevabını vermesi dikkat çekti.