Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait ve şehrin ilk mekanik otoparkına da sahip olan Tanjant’daki AVM satıldı. Büyükşehir Belediyesindeki ihale gerçekleşti. Şimdi onay için Başkan Murat Zorluoğlu’nun kararı bekleniyor.

KİM ALDI?

Tanjanttaki, AVM’yi Trabzon’un özellikle Rusya’ya yaş sebze ihracatı ile dikkat çeken şirketi Lider Gıda aldı. Lider gıda 150 milyon karşılığında binayı satın aldı.

ZARARINA SATIŞ MI?

Satışın ardından Ortahisar CHP Belediye Meclis üyesi Cüneyt Zorlu binanın zararına satıldığını iddia ederek şunları söyledi:

''Hacıkasım Otopark inşaatında arsa kamulaştırmasına 2016 yılına kadar 25 milyon TL harcandı. Yaklaşık dolar kuruna çevirirseniz 8.5 milyon dolar eder. Ayrıca mekanik hariç inşaatı 37.5 milyona 2017 sonu gibi ihale edildi oda 10.5 milyon dolar ediyor. Proje , mekanik ve yaptırmak için alınan kredilerin faiz giderlerini de katarsak toplamda 20 milyon civarında dolar tutan ve güncellenmiş duruma göre yaklaşık bugün 350 milyon harcandığı görülen otopark ve avm 150 milyona dün satıldı . Toplamda 200 milyon gibi bir zarar sözkonusu. İşte AK Parti eseri diye bize sunulan ve bu yolla seçim kazanılan otoparkın durumu bu. Ayrıca milletten ve inşaat sahiplerinden kesilen otopark paralarından yapılan bu yapıyı satmak haksızlık ve iş bilmezlik örneğidir. Kamu yararı denilerek vatandaştan alınan bu arazide bina yapılarak satılması şehrimize ve oranın eski sahiplerine yapılan zulümdür. AKP şehrimizde büyük ve küçük belediyeleriyle artık sat borç öde dönemine hızla geçmiştir''