61SAAT SPOR SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde Ramazan bayramının ikinci gününde bayramlaşa töreni düzelendi.

Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte çok sayıda farklı partiden siyasi isimler, bürokratlar, iş adamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GÜMRÜKÇÜOĞLU KAPIDA KARŞILADI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bayramlaşma töreni öncesinde davetlileri belediye binası önünde karşıladı.

FETÖ'DEN 2 KEZ GÖZALTINA ALINMIŞTI, BAYRAMLAŞMAYA KATILDI

Trabzon'da FETÖ/PDY operasyonları kapsamında iki kez gözaltına alınan Ortahisar eski Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu'nun bayramlaşma törenine katıldığı görüldü.


CHP'Lİ BAŞKAN BAKAN SOYLU İLE GÖRÜŞTÜ

Törene katılan dikkat çeken isimlerden biri de CHP Trabzon il Başkanı Turgay Güngör oldu. Güngör, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bayramlaştıktan sonra kısa süreli sohbet etti. Güngör ile Bakan Soylu arasında gülüşmeler dikkat çekti. Bayramlaşma törenine MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci ve AK Parti İl Başkanı Haydar Revi'de katıldı.

BAKAN SOYLU'YU GÖRMEK İÇİN UZUN KUYUK OLUŞTU

Öte yandan bayramlaşma töreninde vatandaşlar bakan Soylu'yu görmek için uzun kuyrulukar oluşturdu.

Bakan Soylu'nun törende yaptığı açıklamalarda satır başları;

''15 TEMMUZ'UN BİE YENİ AKIL ÜFLEDİĞİNİ VE GELECEĞE YOLCULUK ETTİĞİMİZİ GÖSTERİYOR''

''1 yıl önce 15 Temmuz’u hep beraber yaşadık. Türkiye’de devletimizin içini boşaltmaya çalışan bir üst aklın hizmetinde ve onun içerisinde temsilciliğini yapmaya çalışan milletimizi özgüvenden yoksun hale getirmeye çalışan milletimizin temel değerlerini eritmeye ve başkalaştırmaya çalışan dinimizi başkalaştırmaya çalışan onu farkla şekilde birilerinin istediği gibi yapmaya çalışan bir FETÖ belasıyla karşı karşıya kaldığımız aşikârdır. 15 Temmuz’da ortaya konulan bu hadise sadece bu toprakları bir işgal girişimi değil bu topraklardaki 100 yıllık beraberliğimizi, millet olma kimliğimizi ortadan kaldırmaya yönelikti. Osmanlıyı bitap durumuna düşürenler, Türkiye Cumhuriyeti’ni bitap düşürmek için aynı çabayı ortaya koydular ama Allah’a şükür bunu başaramadılar. Toplumumuzun her çevresinden insanlarımızla birlik ve beraberliğimizin ne olduğunu, medeniyetin birikimlerini kolay kolay bırakmayacağını 15 Temmuz’un bize yeni akıl üflediğini ve geleceğe yolculuk ettiğimizi gösteriyor''

''TERÖR ÜS BÖLGESİNDE ASLANLARIMIZ HAKİMİYET KURDU''

''Bayram namazını Çukurca’da kıldım. Bir adım ötesi başka topraklar. Tam 30 yıldır yapılan ve çıkılan operasyonların dışında kalınmayan -35 40 derece soğuklarda orada bir binbaşımızı şehit verdiğimiz İkiyaka Dağı’na geldik. Ve orada ay yıldızlı bayrağımız elbette ülkemizin her bir köşesine çok yakışıyor ama en çok yakıştığı yerin İkiyaka Dağları’nın tepesi olduğunu gördüm. Yol yok, iz yok, ulaşım yok. Helikopterlerle yaşam alanlarını oluşturan ve geçen sene terör örgütünün üs olarak kullandığı bir alanda şimdi bizim aslanlarımız devletin bir hakimiyet noktası olarak bekliyor.''

''TÜRKİYE'Yİ BU YÜZDEN HAREKETSİZ HALE GETİRMEK İSTİYORLAR''

''80 milyon nüfusun her bir bireyi bu fırsatı ve dönemi iyi yönetmeli. Millet tarihimizde devlet tarihimizde çok önemli bir fırsat önümüzde durmalı ya sıçrayarak yükseleceğiz ya da FETÖ’nün başaramadığı anlayışlara durarak teslim olacağız. Bizim milletimiz korkak bir millet değil, cesaretli ve cengaverdir. Bizi bu topraklardan en zaman söküp artmak isteseler canımızı verdik. Devletlerimizi yıktılar, aynı ruhla yeniden yaptık. Şimdi önümüzde büyük bir fırsat var, yapacak çok işimiz var, dünyaya söyleyecek çok sözümüz var. Tarihimizin en büyük fırsatı önümüzde. Bugün topyekûn Türkiye’ye çullanmalarını ve etrafında hatlar açarak Türkiye’yi hareketsiz hale getirmek istemelerinin temel sebebi budur."

'SURİYE VE İRAN BAŞTA OLMAK ÜZERE DUVARLAR ÖRÜYORUZ''

''Konuşmalarımda ‘Son 300 yılın en güçlü dönemindeyiz’ dediğimde Pensilvanya’daki ahlaksız ağza alınmayacak kelimeleri değerlendirerek hain kimliğini bir kez daha ortaya koydu. İstekleri bu ülkenin ve milletin teslimiyeti. Bu millet teslim olmadı ve inşallah da olmayacak ama yapacak çok şeyimiz var. Göçten, istihdam, iş politikamıza kadar, çiftimizin, öğretmenlerimizin, akademisyenlerimizin ,bilim adamlarımızın herkesin topyekûn seferberliğe kalınması gerekiyor. Büyüme seferberliğinin demokrasi seferberliğinin mihenk noktasındayız. Biz kararı 16 Nisan’da verdik ve bu kararın şekli çok açık. Artık 5 yılda yapacağımız işleri 2 buçuk yılda yapmalıyız. Bu seferberliği 80 milyon başlattığımız andan itibaren önümüzde dağlar dayanmaz bu kadar açık ve net. Tarihin en önemli terör mücadelesini gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki aylarda biraz daha operasyonlarımız yoğunlaşacak hem de bu operasyonlarda farklı neticeler alınabilir. Şehirlerdeydiler, tasfiye ettik. Çöllere kaçtılar, tasfiye ettik. Sınırlarımızdan içeriye girmelerini engellemek için Suriye ve İran başta olmak üzere duvarlar örüyoruz. Buraları teknolojik imkânlar kullanarak destekliyoruz. Onların etkinliklerini azaltabilmek için milletimizin huzurunu temin etmeye çalışan ve onları toplu yaşam merkezlerinden uzaklaştırmaya çalışan bir strateji yürüttük ve şükürler olsun bu bir adım oldu. Havadan yerden her noktadan sıkıştırarak sınırlarımızın dışına itmeye çalışıyoruz. “