Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Zelanda'da meydana gelen ve 50 Müslüman’ın hayatını kaybettiği saldırıyı ile ilgili kınama mesajı yayınladı. Gümrükçüoğlu tarafından okunan metinde, “İnsanlığın huzuru için bu katliamı geçmişte Batının İslami terör suçlamalarına rağmen ‘Hıristiyan terörü’ olarak adlandırmıyoruz” ifadelerine yer verildi. 

61SAAT HABER SERVİSİ - Yeni Zelanda’da meydana gelen ve 50 Müslüman’ın hayatını kaybettiği 2 camiye yapılan baskın ile ilgili Trabzon Büyükşehir Belediyesi bugün bir kanıma mesajı yayınladı. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından okunan metine meclise katılan bütün belediye meclis üyeleri imzalarını koydu. 
İlk etapta yapılan saldırıyı anımsatan Gümrükçüoğlu, “Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde Cuma namazı sırasında 2 camiye yapılan terör saldırısında 50 Müslüman kardeşimiz hayatını kaybetmiştir.
“İSLAM DÜŞMANLIĞI” 
Dünyada uzunca bir süredir yükselişi seyredilen ve hatta belli unsurlar tarafından teşvik edilen İslam düşmanlığı, bireysel taciz çizgisini geçerek toplu katliam boyutlarına ulaşmaktadır. Saldırının uzun bir planlamanın sonucu olduğu açıktır” ifadelerine yer verdi. 
Gümrükçüoğlu, şu şekilde devam etti: 
“Ülkemizi ve milletimizi de hedef alan katilin temsil ettiği anlayışın Batı toplumlarını hızla ele geçirmeye başladığı ortadadır. Şayet derhal sürekli önlemler ve toplumları inançlara saygı yönünden bilinçlendirme geliştirilmezse felaket haberlerine yenilerinin eklenmesi kaçınılmazdır. Tüm dünyayı özellikle de Batı ülkelerini, insanlığın tamamını tehdit eden bu tehlikeli gidişe karşı süratle tedbir almaya davet ediyoruz. 
“HRİSTİYAN TERÖRÜ”
İnsanlığın huzuru için bu katliamı geçmişte Batının İslami terör suçlamalarına rağmen ‘Hıristiyan terörü’ olarak adlandırmıyoruz. Fakat aynı batının eylemin planlı, organize bir terör katliamı olarak incelemesini de bekliyoruz. Yeni Zellanda’da yaşanan terör eylemini tek bir kişinin gerçekleştiremeyeceği açıktır. 74 sayfadan oluşan ve adına manifesto denen paçavralarda İslam dünyasının ve ülkemizin, milletimizin doğrudan hedef alındığı görülmüştür. Böyle bir dokümanın bir kişi tarafından hazırlanıp eylemin gerçekleşmesinin mümkün olmağı bellidir. Bu katliamın arkasındaki güçlerin ortaya çıkartılması insanlığın borcudur.
“ŞİDDET VE NEFRETLE LANETLİYORUZ”
Yeni Zelanda'daki saldırıda hayatlarını kaybeden masum Müslüman kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, bu terör olayını, katili, destekçilerini, bu katliamın gerçekleşmesine vesile olanları ve dünyadaki İslam düşmanlığını şiddetle ve nefretle lanetliyoruz”