Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Ortahisar Belediye Bakanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ile STK Başkanları ve ilgili birimlerin kurum amirleri katıldı. Trabzon’da ki ulaşımın gösterildiği bir video slaytla başlayan toplantı ardından Ortahisar Belediye Başkanı Genç’in konuşması ile devam etti.

ULAŞIM ANA PLANINDAN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Toplantı Başkan Zorluoğlu’nun konuşmasının ardından Ulaşım Daire Başkanı Fatih Bayraktar’ın sunumuyla devam etti. 
Sunumun ardından ise konuyla planla ilgili söz almak isteyenlere, söz verildi… 


Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Melih Öksüz, şu şekilde konuştu: 
''Nereye nasıl katkı verebiliriz, bunu düşünmeye başladık. Böyle bir idare gösterip hayata geçirmeye çalışmanızdan dolayı tebrik ederim. Ama şunu da söyleyeyim: Daha önce hafif raylı sistemle ilgili etüd çalışmaları, ulaşımla ilgili etüd çalışmaları gibi yapıldı.. Bunların hiç biri kapsamlı, hayata geçecek şekilde olamadı. Geçen süreçte ihtiyaçlar değişti, kent büyüdü. Benim anladığım kamuoyunda bu yönde bir beklenti var. Bir irade oluştu artık. Bir şekilde başlamak lazım. 
Neresinde olabiliriz diye baktığımda ben şahsım olarak değil, üniversiteyi düşünerek söylediğimde ciddi deneyimli, dinamik, katkı verecek çok önemli bir kadro olduğunu düşünüyorum. Bu işin merkezinde olabilecek, belki bu işi tek başına alıp sonuçlandırabilecek bir kadro olduğunu söyleyebilirim. 
Ulaşımla ilgili yapılan bu iş anlık bir iş değil. Bir anda olup bitecek ve bütün sorunları çözülebilecek iş değil. Bu proje, plan ortaya çıktıktan sonra belki bunu uygulamaya başlanacaksınız. Ama bundan hemen sonuç alamayacağız. Kısa vadede sonuç getirecek işler vardır. 
Ama önemli olan kurumsal yapının bu tür sorunlar çıktığında, önlem alabilecek, eylem geliştirebilecek sürekli var olması. Dolayasıyla üniversite ayağı çok önemli. 
Siyaseten göreve gelenler değişebilir, ama kurumlar kalıcı. Üniversite kalıcı, belediye kalıcı. Onlar kurumsal olarak bu kentin sahipleri''

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise özetle şu şekilde konuştu:

BAŞKAN ZORLUOĞLU, ''TRAFİK İÇİN ÇÖZÜM NOKTASI ÖNELERİ ORTAYA KOYACAĞIZ''

'Bugün hakikaten Trabzon için önemli bir gün. Göreve başladığım günden itibaren, Trabzon’da çok konuşulan bir meseleyi bugün inşallah masaya yatırıp startını veriyoruz. Ulaşım anlamında, trafik anlamında oldukça sorun şehir Trabzon. Halkımıza sorduğumuzda, sorun önceliklerinde hep ilk sıralarda çıkan mesele. Bu mesele bir bütün olarak bakan, bilimsel verilerle bu meseli tartışmamıza ve çözüm noktasında öneriler ortaya koyacak Ulaşım Mastır Planı için bugün ilk adımı atmış bulunuyoruz''

BAŞKAN ZORLUOĞLU, ''DOLMUŞLARDA YENİ BİR SİSTEM ORTAYA KOYUYORUZ''

''Yaptığımız projeleri hayata geçirmeye başladık. Bunun da şehrimiz farkına varıyor. 1 yıllık süre içinde Ulaşım Mastır Planına gelene kadar ulaşım alanında yaptığımız bazı önemli çalışmaları sizlerle paylaşmak istiyorum. İlk sıraya dolmuş dönüşümünü koymak istiyorum. Bu konuda Trabzon’da uzun yıllardır konuşulan ve çözüm bekleyen konuydu. Geldiğimizde ilk ele aldığımız konuların başında geliyor. Trabzon’da 2002 yılından itibaren hizmet veren dolmuşlarımızın artık halkamızın beklediği konforu ve güvenliği sağlamadığı açık. Bu çerçevede Şoförler Odası Başkanlığı ve diğer ilgili taraflarla çok yoğun mesai harcadık. Neticesinde Trabzon’da 729 olan dolmuş sayısını 689’a düşürdük. 40 dolmuşu da 80 tane taksiye bölüştürdük. Önümüzdeki Temmuz meclisinde ulaşım ile alakalı ana yönetmelik mecliste görüşerek karara bağlanacak. O yönetmeliğin içeriğine baktığınızda dolmuş dönüşümünün sadece mevcut dolmuşların yenilenmesi meselesi olmadığını göreceksiniz. Yeni bir sistem ortaya koyuyoruz. Dolmuşların denetimi, şoför olan arkadaşların eğitim ve bunlara sertifika verilmesi noktasında büyükşehir belediye aktif şekilde rol alacak ve denetleyecek. Yeni dolmuşlarımız konforlu olacak. Klima, havalandırma gibi sıkıntılar ortadan kalkacak. Her dolmuşta güvenlik kamerası olacak''

DOLMUŞLARIN DÖNÜŞÜMÜ

Bu süreç henüz tamamlanmış değil. Pandemi süreciyle bir kaç ay sarkmakla birlikte bu yıl sonuna kadar kurduğumuz sistem bütünüyle hayata geçmiş olacak. 
Akçaabat ile ilgili kararı UKOME’de aldık. Orada da yerelden gelen talep doğrultusunda dönüşüm gerçekleştiriyoruz. 291 minibüs dönüşüyor. Yüzde 51’i destekler ve muvafalkatnameyi getirirse reformu gerçekleştiriyoruz. Kartlı sistem ve otobüs şekline dönüyor. Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak çalışıyor noktaya gelecek. 

TAKSİLERİN DURUMU

Ulaşımla alakalı 89 tane taksimiz vardı. 40 dolmuşumuz 80 taksiye dönüştürmek suretiyle 169 taksimiz var. Bunlara 23 tane durak yeri belirledik. Bu durak yerlerini yakın zamanda, şehre yakışacak şeklinde lnşaa edeceğiz. Dolmuşlarda ortaya koyduğumuz denetim sistemini aynı şekilde taksiler içn uygulayacağız. 

20 YENİ OTOBÜS ALINDI

20 tane otobüs aldık. 18 milyona mal oldu. Şu anda faal şekildedir. Klima ive farklı sorunları ortadan kaldırıyoruz. Bütçemiz imkan verirse otobüs filomuza yenilerini katacağız. Ulaşım Daire Başkanlığının yanı sıra Ulaşım A.Ş. kuruldu. Toplu ulaşım onlara devredildi. Sistemleri inceliyorlar. Profesyonel şekilde bizim otobüslerin daha rantabıl çalışması için çaba sarf ediyorlar. Bu kurumsal gelişmenin hizmete nasıl yansıyacağı he birlikte göreceğiz. 

ÇÖMLEKÇİ’YE ÇİFT TÜPLÜ TÜNEL

Trabzon’un trafik noktasında tıkandığı noktalardan biri de Çömlekçi Tüneli.. Tünelin Moloz tarafından yeni tünel açmak suretiyle çift tüp, Çömlekçi’nin diğer tarafından çıkarıp sahil yoluna bağlamak suretiyle inşallah orada da kesintisiz sahil yoluna şehrimizi kavuşturuyoruz. Bunun da projesi onaylandı ve inşallah iş yakında başlıyor.  Kanuni Bulvarında epey ilerleme kat edildi. Şehrin batısı ile doğusunu üst hattan birleştiren maliyetli iş. Vizyon proje. İnşallah kısa sürede tamamlanması için yoğun gayret içindeyiz.
Otoparklarla alakalı epey bir gayret içindeyiz. Tanjant üzerinde otopark inşaatına ağırlık verdik. 1 ay içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Tamamlandığında 311 araçlık yeni otoparkımız tanjant üzerinde faaliyete geçmiş olacak. 
Botanik önemli destinasyon. Şehre yakışan güzel proje. Geçen sene ki uygulamada gördü ki park problemi oluyor. Botanik’in bir bölümüne, yaklaşık 140 araçlık yeni otopark yaptık. Artık gönül rahatlığı ile gidebilirler. 

TIP FAKÜLTESİ'NE ALTERNATİF YOL

Üniversite bölgesi. Bazen ambulansların geçişine sıkıntı yaratacak yoğunluğa bağlı. Burayla ilgili sahilden yol proje çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Dere ıslah çalışmasını DSİ ile sürdürüyoruz. 550 metre uzunluğa 10 meter genişliğe sahip çift yönle projendirdik. 2021 yılında tamamladığımızda alternatif yol Sahil ile KTÜ arasında meseleyi tam çözecek değil ama rahatlatacak güzel bir dokunuş olacak.

KARAGÖZ MEYDANINI ALIYORUZ

Karagöz Meydanı'nı alıyoruz. Şu anda üzerinde Cudibey Okulu ve Öğretmen evi var. Orayla ilgili proje çalışmasını başlatıyoruz. Oranında bir bölümünde otogar imkanı sağlayacağız. Şehrin merkezinde çok sayıda yeni otopark hizmeti verecek alanlar oluşturuyoruz.

ULAŞIM MASTER PLANI ÇALIŞMALARI BÜYÜK ORANDA TAMAMLANDI

Ulaşım Master Planı Çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Temmuz ayında ihale gününü almış olacağız. Bu şekilde Trazon’un kenasal yapısına, ticari yapasına, imar durumuna en uygun çözümler üretecek Ulaşım Mastır Planına 1 veya 2 yıl içinde tamamlayarak kavuşmuş olacağız. Mastır Planlar, çok önemli politika belgeleri olmakla birlikte bunların özelliği vardır. Mastır Planı şehir tarafından sahiplenerek hazırlanırsa uygulanabilirli olur. Şehir sahip çıkmazsa, o takdirde bunlar güzel kitaplar olarak raflara konur. Uygulama kabiliyeti olmaz. 
Özelilkel üniversitelerimizden, ilgili meslek odası ve STK’lardan Trabzon Ulaşım Mastar Planına özel ilgi göstermelerini rica ediyorum. Trabzon’un önümüzde ki 15 - 20 yılık sürecini düşündüğümüz hayal ettiğimiz plan olacak. Şehir ne kadar sahiplenirse o kadar kaliteli olacak.

RAYLI SİSTEM VE TELEFERİK

Ulaşım Mastır Planı ya da Ana Planı trafik ulaşımla ilgili çözüm öneriler getirecek. Toplu ulaşım sistemleri de ağırlık içinde yer alacak. Toplu ulaşım sistemlerini öne çıkarmaya çalışıyoruz. 
Kentsel Hareketlilik Planı olarak da bilinen biraz ulaşım Ana Planınından tarafları ayrı bir planla çalışıyoruz. 
Yaya hareketliliği de çok önemli.. Yayaların artmasını arzu ediyoruz. 
Burada ortaya çıkacak durum net şekilde çözüm önerileriyle birlikte şehrin takdirlerine sunulacak. Alternatifler arasında hafif raylı ve raylı sistem, gereken yerlerde teleferik olabilir. Şu andan buna bir şey söylemek mümkün değil. Bütün bu bilimsel çalışmalar yapıldıktan sonra en uygun çözümler ne olacak kara vereceğiz. Bunun yatırım boyutu da çok önemli. Ortaya her türlü çözüm önerileri koyulur ama bunun maliyeti de önemli. 

OTOGARIN YERİ.. 

Otogarın yeri… Bir sürü şey anlatmamız gerekir. Neden otogarın yerini bu şekilde belirledik. Büyükşehir Belediye Meclisinde konuştuk, tartıştık. Kamuoyunda da tartışılıyor. Oranın uygun olduğunu düşünenler olduğu gibi düşünmeyenlerde olacaktır. Hepsine saygı duyuyoruz. Otogar yeri dahil bunlara da çözüm önerileri getirmek durumundadır. Oranın ulaşım anlamında ciddi sorun yaşamayacağı ve yaşatmayacağı yönünde.. Ulaşım ana planı onunla ilgili de çözüm öneriler getirecektir. O çözüm önerilerinin yatırıma dönüşmesine öncelik vereceğiz. Kamulaştırma zorluyor. Elimizde ki yerleri en iyi şekilde tercih etme seçeceğinde kalıyoruz. Otogarla ilgili böyle bir tercih yaptık.

BAŞKAN GENÇ, ''ŞEHRİMİZİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK ÖNEMLİ''

Genç, özetle şu şekilde konuştu:

''Hepimiz bu şehrin evlatlarıyız. Her halde hepimizin ortak amacı arzusu, bu şehri daha yaşanabilir kılma adına hizmet edebilmek. Yerel seçimlerle birlikte gerek Ortahisar, gerek Büyükşehir Belediyesi olarak yeni dönemde vazife alan yöneticiler sıfatıyla da kıymetli belediye başkanımızın seçim öncesinde şu sözünü çok önemsemiştim: Yeni dönemde bizim en önemli icraatımız yönetim anlayışımız olacak” demişti. Bunu çok çok önemsemiştim. Çünkü istişareye önem veren ortak aklı ortaya çıkartan anlayışla daha güzel şeyler yapılacağına inanan kişiyim. Şehrimizde hayatı kolaylaştırmak adına en önemli sorunlarımızdan bir tanesi de malumunuz trafik sorunu.. Buna ilişkin olarak güzel çalışmalar yapıldı. Ama burada ki heyetin hem toplantı vesilesiyle vakıf olması, katkı sağlaması adına Büyükşehir Belediyemizin, kıymetli başkanımızın çok anlamlı toplantısı..''

BAŞKAN GENÇ, ''TEKNİK KATILIMLARLA DAHA GÜZEL SONUÇLAR ELDE EDECEĞİZ''

''Topografyası zor olan şehirdeyiz. O manada ulaşım trafik, hakikaten zorlandığımız alan. Mevcudu da en iyi şekilde değerlendirecek teknik ve çok değerli görüşler ortaya konuldu. Bunlarla geçen dönem zarfında Hasbihal olduk. Fikirlerimi kıymetli büyükşehir belediye başkanımıza seçim döneminde de açık olarak paylaştım. Şu anda işin uygulama kısmına geçildi. İnşallah çok güzel teknik desteklerle, teknik katılımlarla daha güzel sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum.''

Ayrıntılar geliyor...