61SAAT HABER SERVİSİ - Raporda dikkat çeken noktalar ise “Ticari taksi ve dolmuş ihalelerine ilişkin, tip idari şartnamesinde açıklık ve rekabeti sağlanmasına engelleyen hükümlere yer verilmesi”, “Bazı iş yerlerine ilan ve reklam vergisi tahakkuk ettirilmemesi” “Belediye tarafından kiraya verilen taşınmazlar üzerindeki bazı iş yerlerinin, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmadan faaliyette bulunması”, “Belediyenin kiraladığı ve ecrimisil uyguladığı alanların, belediyenin izni olmaksızın genişletilmesi”, “Kira süresi sona eren taşınmazların encümen kararıyla kira sürelerinin uzatılması” bulguları oldu. 


Bu bulgularla ilgili idarenin cevabı da mecliste okunurken CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, “Burada bunu yapanlara bir müeyyide uygulandı mı?” diye sordu. Konuyla ilgili Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman ise, “Düzeltilmeyen açıklık veya eksiklik varsa bunun gerekleri mutlaka yapılmıştır” dedi. 
Ataman, konuyla ilgili kendisine gelen bilgi notunu mecliste okuyarak, “Sayıştay Dairesi 2018 yılı raporunda suç unsuru taşıyan hususlar bulunmayın, uygulamada yapılan genel hatalar var. Toplam 8 adet hatalı bulgulada 5 adedi idareci düzeltilmiş. 1 adedi yani taksi plakaları ile ilgili yargı kararıyla onanmış. 2 adedi ile ilgili olarak ise çalışmalar devam etmekte” ifadelerini kullandı.