61SAAT HABER SERVİSİ - Geri kalan 2. ve 3. yıllarda ise  enflasyon oranlarında yevmiyeleri, sosyal kalemler ve yılda bir kez ödenenler de dahil olmak üzere artış yapılacağı kaydedildi. 
Toplu Sözleşme imzalanmasının ardından açıklama yapan Hizmet İş Trabzon Şube Başkanı İsmail Kaplan, sözleşme ile haksızlıkların biraz olsun önüne geçtiklerine vurgu yaptı. 
Kaplan, “Büyükşehir Belediyesi iştirakleri;Trabel,Turkuaz.Tulaş ve Trabsu Anonim Şirketlerinde çalışan 2253 işçi kardeşlerimi kapsayan sözleşmeleri ile haksızlıkların biraz olsun önüne çeçtik.
Maaşların artmasının yanı sıra yapılan sözleşmelerin adaletli oluşu bizi, üyelerimizi ziyadesiyle memnun etmiştir.
3 Yıllık yapmış olduğumuz Toplu İş Sözleşmelerimizin yürürlük süreleri 01.07.2020-30.06.2023 tarihleri arasını kapsamaktadır.
Yaptığımız bu sözleşmelerle üyelerimizin maaşlarına 1.yıl ortalama %17 ile %22 oranları arasında artış yapılmış olup 2. ve 3. Yıllarda ise yıllık enflasyon oranlarında yevmiyeleri, sosyal kalemler ve yılda bir kez ödenenler de dahil olmak üzere artış yapılacaktır.
Komisyon üyelerimizle süreç boyunca çok kez bir araya geldik. En sonda sayın Başkanımızla uzunca bir toplantı yaptık. Toplantıda taleplerimizi yineleyerek başkanımıza ilettik” dedi. 

İŞÇİNİN YÜZÜ GÜLERSE, BAŞKANIN YÜZÜ GÜLER, BAŞKANIN YÜZÜ GÜLERSE ŞEHRİN YÜZÜ GÜLER
Kendilerini en çok mutlu edenin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun babacan tavırları olduğunu kaydeden Kaplan, “Bizleri en çok da mutlu eden, Başkanımızın babacan tavırları olmuştur.
Bizleri “Anlamak için dinlemiş” daha çok verilmesi konusunda tüm imkanları zorlamıştır.
Bu zor süreçte bile  çalışanına sonuna kadar  destek olan bir Belediye Başkanı ile  çalışma imkanı bulduğumuz için, bizlerde kendimizi şanslı hissediyoruz.
 “İşçinin yüzü gülerse Başkanın yüzü güler, Başkanın yüzü gülerse  Şehrin yüzü güler. İşçinin yüzünü güldürdünüz, sizin de yüzünüz hep gülsün Başkanım” Sorunun parçası olmayıp çözümün  parçası olan başkanımızın, işçi kardeşlerimiz duacısı olacaktır. 
Bu Toplu İş sözleşmesinin hazırlanmasında ve imzalanmasında büyük emekleri olan Büyükşehir Belediye başkanımız sayın Murat Zorluoğlu’na  minnet ve şükranlarımı sunuyorum.


Ayrıca bu sürece katkı sağlayan Genel Sekreterimiz  Ahmet Adanur ve TİSKİ  Genel Müdürümüz sayın Ali Tekataş’a hassaten  teşekkür ediyorum.
Aynı şekilde  Şube Başkan Yardımcılarımız, Komisyon üyelerimiz ve her zaman desteklerini arkamda hissettiğim, onlarla aynı yolda yürümekten ve başkanları olmaktan şeref duyduğum cefakar işçi kardeşlerime gönülden teşekkür ediyorum.
Covit 19  sürecinde başta sağlık çalışanı emekçi kardeşlerimiz olmak üzere; Kamunun ihtiyaçlarını karşılama konusunda sahada yer alan, mücadele eden, hayatları pahasına tehlikeleri göze alan ve milletimizle birlikte salgının ortadan kaldırılması için büyük bir fedakarlık ortaya koyan tüm emekçilerimize yürekten teşekkür ediyorum.
Toplu iş sözleşmelerimiz Üyelerimize, Belediyemize ve Sendikamıza hayırlı olsun” diyerek bitirdi. 

İŞÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN  
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur ise, “Göreve geldiğimiz günden itibaren Sayın Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun riyasetinde her zaman işçi kardeşlerimizin yanında olmaya özen göstermekteyiz. Onların mutlu olması ve daha rahat bir yaşam sürmesi adına tüm imkanlarımızı zorluyoruz. Bugün burada imzaladığımız toplu iş sözleşmemiz,  Büyükşehir Belediyemize ve işçilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.