61SAAT HABER SERVİSİ -

Trabzon’da ulaşım yeniden düzenleniyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun seçim öncesi vaatleri arasında yer alan Ulaşım A.Ş. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kuruldu.

Kurulan şirketin şuanda Ticaret Sicilde tescil aşamasında olduğu bildirildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’da ulaşımın şuan arzu ettikleri Trabzon insanına en iyi hizmet verecek noktada olmadığına kaydederek, "Ulaştırma Dairesi ile ilgili olarak şuanda her şey bizim arzu ettiğimiz gibi değil. Bizim arzu ettiğimiz Trabzon’un insanına en iyi şekilde hizmet verecek noktaya ulaşım alanını getirmek için yoğun gayret içindeyiz. Ulaşım A.Ş.’yi kurarak ulaşım meselesini şirket üzerinden bir çok Büyükşehir'de olduğu gibi yöneteceğimizi ifade etmiştik. Ulaşım A.Ş. Şirketini kurduk. Şuanda tescil aşamasında sicil odasında. İnşallah o şirketle birlikte bu tür meseleleri daha profesyonel anlayışla yönetmeye gayret göstereceğiz” dedi.

Zorluoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: "Büyükşehir Belediyemizin Ulaşım harekat merkezi şuanda bu hizmeti yerine getirmek için yeterli değil. Bayramda ziyaret ederken bende gördüm. Orada çok daha modern şartlarda ulaşım harekat merkezimiz yok. Çok kısa süre içinde Trabzon’da bütün teknolojik imkanların kullanıldığı, araçların ekranlarda çok rahatlıkla takip edildiği, ona göre müdahale yapıldığı akıllı bilet uygulaması çerçevesinde hangi duraklarda birikme var, ne zaman kim nerede biniyor istatistikler elimizde. O analizleri yaparak otobüs seferlerinin çok daha iyi planlanıp uygulandığı döneme geçeceğiz. Ulaşım sadece Trabzon’da toplu ulaşım değil diğer ulaşım meseleleri de en önemli sorunları”