61SAAT HABER SERVİSİ - Bekar, Büyükşehir Belediyesinin 7 Haziran’da verdiği iftara,  CHP’li Düzköy Belediye Başkanı, İlçe Başkanı ve meclis üyelerinin davet edilmediğini ileri sürerek bu durumu “Ayrımcılık” olarak nitelemişti.
Ancak Bekar’ın bu iddialarına Düzköy Eski Belediye Başkanı Salih Bakan’dan yanıt geldi.

İFTARI ORTAKLAŞA DÜZENLİYORLAR
Bakan burada Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyesinin iftarı ortaklaşa düzenlediğini söyledi. Bu programların 4 yıldan beri ortaklaşa yapıldığını hatta Büyükşehir Belediyesinin iftarının Düzköy İlçe Belediyesi tarafından anons edildiğini ifade eden Bakan, “Burada Büyükşehir Belediyesi 4 yıldan beri verdiği yemeklerde hiç bir ilçe belediye başkanını davet etti mi ki? Zaten bunlar ilçe belediyeleri ile ortaklaşa yapılıyor. Bunu da böyle anons ediyorlar. Burada 3 sefer 4 sefer Büyükşehir Belediyesinin yemeği, Düzköy Belediyesinde anons edildi. Yani hangi konuda davet bekliyorlar ki katılmadıkları yemekte Büyükşehir Belediyesini suçlu çıkarmaya çalışıyorlar” dedi.

İLÇE BELEDİYESİNİN YAPAMADIĞINI...
Bakan sözlerine şu şekilde devam etti: “Demek oluyor ki, Büyükşehir Belediyesi eğer bunları davet etmek şartı varsa ondan davet etmemiştir diye düşünüyorum. İlçe Belediyesinin yapamadığını Büyükşehir Belediyesi yapıyor aynı zamanda halkla onları buluşturuyor. Kendileri buluştuğu gibi onlarda buluşuyor.
Düzköy’de hiç bir faaliyeti olmayan belediyenin büyükşehir belediyesi tarafından organize edilmiş yemeğe katılmaması, onu da inkar politikası haline getirmesi bunların zihniyetinde vardır, düşüncelerinde vardır.
Orhan bey herkesi davet etmiştir. Bunu da 4 yıldan beri ortaklaşa yapıyorlar. Seçim arifesinde gelip orada Düzköy Belediyesinin, büyükşehir ile verilen yemeğe hiç bir yetkilinin katılmaması bunların hangi düşüncede olduğunu ortaya koymuştur. Milletimiz de gereğini yapacaktır”

​​​​​​​