61SAAT HABER SERVİSİ - Ancak bu madde mecliste tartışmaları da beraberinde getirdi. 
Konu, Trabzon’un en büyük problemlerinden biri olan Yol ve Kredi olunca bir çok meclis üyesi görüş belirtti. 

AĞASI OLAN, TORPİLİ OLAN… 
Konunun mecliste tartışılması ise ilk olarak CHP’li üye Turgay Şahin ile başladı. Şahin, "Bu şimdi bir proje. Bu projeye biz de iller bankasından kredi temini için karar vereceğiz. Bunun ekinde, mesela ilçelerde yapılacak olan beton yolların veya yapılacak sanat yapılarının miktarları belli mi?
Bu tip kredilerde alınırken bunun eki olması lazım. En azından ilçe belediye başkanları da kendi ilçelerinde bilmeleri gerekir. 
Bu kredi meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildikten sonra ağası olan, paşası olan, torpili olan daha çok bu hizmetlerden yararlanıyor. Burada muhalefet belediye başkanları da var. Onlar maalesef bunlardan yararlanamıyor. Proje başı kredilendirmede bunların eki olması lazım bilgilendirilmesi lazım” dedi. 

AĞASI OLAN, PAŞASI OLAN DEĞİL… 
 Şahin’in bu sözlerine meclisi yöneten Başkan Vekili Atilla Ataman ise, "Ağası olan paşası olan değil. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu olan ilçelerimiz bundan faydalanacak. 2 bin 800 km büyükşehir uhdesinde yolumuz var. Ben 1 haftadır bu konuyu çalışıyorum. 600 km’si ham yol niteliğinde. Bunun içinde yeşil yol, yayla yolu veya ham yol var. Yaklaşık 200 km civarında ana yol niteliğinde büyükşehir uhdesinde olan, 300 metre, 500 metre aralarında boşluklar olan özellikle şehrimizin batı tarafından çokça yaşanan eksikliğimiz var” dedi. 

BAŞKANIMZIIN ONAYI İLE DEVREYE ALACAĞIZ
 Ataman, "Doğu tarafı neredeyse yüzde 100 tamamladı. Trabzon ilinde ki bütün yol ağını bilgisayar ortamına aktardık. Herkese dağıtılacak şekilde yolların durumunun ne olduğu, hakim olacağız. Bu artık kayıt altında olacak. Önümüzdeki hafta ilgili birimlerle birlikte öncelikli olan, yerlerde bu kaynağı ne şekilde kullanılacağının bir altlık çalışması yapacağız. Daha sonra bunu Belediye Başkanımıza arz edeceğiz. Onun onayı ile devreye alacağız. 
Burada Genel Bütçeden 71 milyonluk bu işin kaynağı var. Burada öncelediğimiz şey, bu zamana kadar dokunulmamış stabilize kalan yerler var. Of İlçemizin 2 bin 800 metre civarında Büyükşehir ağında, Şalpazarı’nın 32, Akçaabat’ın 41 kmlik alanı kaldı” dedi. 

AYDIN: MALUMATINIZ YOK
 Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın ise, "Gezmediniz veya malumatınız yok. Benim ilçem Köprübaşı yol konusunda en geride kalmış. Köprübaşında yol ağı olarak büyükşehir yol ağının dışında ki yerlerin yüzde 80’i betonlanmamış asfaltlanmamış. Bu konuda bir öncelik tanınacak mı? Köprübaşı, bir Dernekpazarı, Of ile kıyaslanmayacak durumda” diye  konuştu. 

ÇEBİ: 15 SENE ÖNCE HALLETMİŞTİK
 Araklı Meclis Üyesi Hasan Çebi’de, "Bu sorunu 15 sene önce halletmiştik. Ne torpil ne şu.. Biz o zaman kriterleri belirlemiştik. Köy sayısı, nüfus, km cinsinden yol ağı, bir de geri kalmıştık. 4 parametrede kat sayı çıkmıştı ona göre ilçelere paralar dağılmıştı. İlçeler kendi alt yapı sorunlarına karar veriyordu. Daha adaletli olduğunu düşünüyorum. Kriterler babında paralar dağıtılıp ilçeler kendileri karar verebilirler.” ifadelerini kullandı. 

SARIALİOĞLU: BÖLÜMLÜ BELDESİNİN YÜZÖLCÜMÜ OF’TAN BÜYÜK
 Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "Büyükşehirin yol ağında ki yolların tarifi noktasında bizim endişemiz var. Biz defaatle dile getirdik. Mahalle merkezinden ilçe merkezine ulaşan yol şeklinde tarif ediliyor. Fakat mahalle merkezi neresi. Nereyi alırsanız orası. Ortasında cami alıyorsunuz merkezi orası oluyor. Bütün ilçelerin ortaklaşa derdi yol meselesi. Bir taraftan yapıyorsunuz 5 yıl sonra kesiyor. Bu devam edecek çalışma.. Bölümlü Beldesi vardı, mahalle oldu, yüz ölcümü Of'tan büyük. 9 mahallesi var. Biz büyükşehir olmadan önce bizim de 9 mahallemiz vardı. Mahalle merkezi yeniden ele alınarak Büyükşehir yol ağının yenilenmesi lazım” dedi. 

KOÇHAN: MAHALLEYİ MERKEZE BAĞLAYACAK YOL
 Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’da, "Bu yol ağı konusunda en muzdarip ilçelerden biri Maçka olsa gerek. Çalışmaya baktığımda 260 km büyükşehir yol ağı, 2 bin 800 km Maçka Belediyesinin yol ağı. Maçka’nın 75 mahallesi olmasına rağmen, Çoğu Mahallede Büyükşehir’in ya hiç yol ağı olmadığı, ya da çok cüzi olduğu.. Hiç bir mahallenin büyükşehirde yol ağı olmaması mümkün değil. Çünkü o mahalleyi merkeze bağlayacak yol olması lazım. 
 Yol ağların yeniden değerlendirmesini talep eden belediye başkanlarından bir tanesiyim” dedi. 

KURUKIZ: ŞALPAZARI’NIN Kİ EN SONA KALSIN
 Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ise, "Köylerin merkezi sayılan açıksa okul değilse camiler merkeze alınarak ana yoldan merkeze sayılan güzergah alınmakta. Şalpazarı’nın bin 610 km yol ağımız var. Büyükşehir’in yol ağı çok azdır. 
Köy merkezlerinin yeniden değerlendirilir, köylerin kriterlerine bakılması lazım. İç kesimlerde kalan belediyelerin hava sıcaklığı ya da erken kar yağmasıyla beraber beton ya da asfalt çalışması yapılamamaktadır. O ilçelerin daha erkene alınmasında fayda var. 
Şalpazarı serzenişinde bulundu bazı arkadaşlar. Yeter ki tüm ilçelerin ki yapılsın, Şalpazarı’nın ki en sona kalsın” ifadelerini kullandı. 

BEŞEL: BURADA NEYİ TARTIŞIYORUZ
 Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’de, "Biz burada 2 şeyi konuşuyoruz, 1- 40 milyonu çekelimi mi? 2 - 40 milyonu nasıl dağıtalım. Geçmiş adına bu konuşulanların bir çoğunu kabul etmiyorum. Belediye başkanı arkadaşlarımın büyükşehir yol ağına alınacak yollarda itirazlarına aynen katılıyorum. Tonya’nın bin 200 km yolu var, Büyükşehrin 63 km yolu var. 
5 yıldır Büyükşehir, İl Özel İdaresinden kalan her ilçenin kriterini kullandı. 40 milyon kredi çekildiyse, Tonya’nın kriteri 3.6’dır Tonya’ya o intikal ettirildi. Of’a, Maçka’ya kriter neyse o intikal ettirildi. Büyükşehir uygulamasında sadece Büyükşehir yollarıyla sınırlı kalınmadı. Bunu herkes biliyor. Bana 5 bin metre küp beton verildiyse onu istediğim yere döktüm. Burada neyi tartışıyoruz anlamıyorum. Kriter yeniden ele alınabilir. Bu uygulama burada yapıldı. Yoksa öyle sanıldığı gibi Ahmet’in Mehmet’in torpiliyle olmadı.. “ diye konuştu.