61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon'un yeni büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu, sabah saatlerinde YSK İl Seçim Kurulu'ndan teslim aldığı mazbatanın ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne gitti.

Burada eski başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan görevi devralan Murat Zorluoğlu açıklamalarda bulundu.

GÜMRÜKÇÜOĞLU, 'VAAT EDİLEN 61 PROJENİN 55'İ YAPILMIŞTIR'

Açıklamalar öncesinde Gümnrükçüoğlu, Zorluoğlu'na son 10 yıllık hizmet kitapçığını vererek, ''Aynı şekilde devam edeceğini biz gözlemini yapmış olmakla da iftihar ediyoruz. Arkadaşlarımıza bundan sonra başarılar diliyoruz. Bu kısa hoşgildiniz cümlelerinden sonra, bizim her belediye başkanlığında olduğu gibi görev tesliminde bir özet kitap hazırladık. Bu kitapta 10 yılda yapılanlar yer alıyor. En önemli sayfalarından biri de mali konulardır. İlk defa 2014’de büyükşehir vasfını kazanmış olan Trabzon’da, 378 milyon TL ile hizmete başladığımızda, son yılda yine kendileri inceleyebilirler, nihayeten 98 milyon bir arttışla beraber toplamda 477 milyon 219 bin 246 lira borç tebliği ile TBB’sini devretmiş bulunmaktayız. Bu arada 61 proje diye vaat ettiğimiz 55’inin yapılmışlığı ve 6’sının mekan tespiti bakımından ne nedenle yapılamadığı bu kitapta yer alıyor. Yine ilçelerimizin tümüne yapılan yatırımlar, her bir ilçenin sayfasında yer alıyor. Teferruatlarını sayın başkan inceleyecektir. Ben bunu takdim ediyorum. Sayın başkan 2014-2019 yılları arasında yapılmış bitirilmiş olanları ve devam etmekte olan, tasarlananları yine kendisine takdim ediyorum, başarılarının devamını diliyorum'' dedi.

SİZLERE YENİ BİR ŞEY SÖYLEMEYECEĞİM, NE DEDİYSEK O 

...Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na Teşekkür ediyor ve bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılar diliyorum. Mübarek bir gün, başlıyoruz bismillah diyoruz… Söz verdiğimiz gibi süratle hem yönetim anlayışımızı hem de projelerimizi hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz. Seçilen belediye başkanlarını, meclis üyelerini ve muhtarlarını tebrik ediyorum. Çok güzel bir kampanya dönemi yaşadık, sıkıntısız, saygı sevgi çerçevesinde, demokratik bir ortamda halk iradesinin sandığa yansıdığı bir seçimi geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Bu kadim şehre seçilmiş olmaktan çok büyük onur ve mutluluk duyduğumu ifade etmeliyim. Bu bakımdan bizleri seçen Trabzon halkına en büyük teşekkürü yapmak istiyorum. Şehrimize iki kere teşrif eden sayın cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza teşekkürlerimi şükranlarımı arz ediyorum. Yine 4 tane milletvekilimiz bizimle beraber mahalle mahalle, sokak sokak gezdik hakikaten desteklerini gördük… Bugün aramızda iki tanesi var, Adnan Bey ve Bahar Hanım, diğer ikisi İstabul’daki çalışmalar nedeniyle gelemediler sizlerin şahsında hepsine teşekkür ediyorum. İl teşkilatımıza, yine kadın kollarımıza, gençlik kollarımız ve tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bir başka teşekkürü MHP liderini, il başkanına ve ülkü ocaklarına etmek istiyorum. Çok güvenli bir seçim dönemi yaşadık, bunu sağlayan tüm güvenlik güçlerimize teşekkür etmek istiyorum. 

Nasip olursa birazdan başkanımızı uğurluycaz, biz de görevimize hukuken ve fiilen başlamış olacağız. Sizlere yeni bir şey söylemeyeceğim. Kampanya döneminde ne söylediysek bunları hayata geçirmenin zamanıdır. Bu bakımdan ötekileştiren değil, kucaklayan bir yönetim anlayışı olarak şu andan itibaren ben 800 bin küsur Trabzonlu hemşehrimini belediye başkanıyım. Ortak akla ve istişareye önem vereceğim demiştim. Bütün çalışmalarda inşallah ortak akla önem vereceğiz. Sorunun taraflarını çözümün de bir parçası yapma gayreti içerisinde olacağız. 

PROJELERİMİZ

Ulaşımdan altyapıya, sanat ve turizme, kentsel dönüşüme, trafiğe, sanata, engellilere yönelik proje kitapçığımızda yer alan projeler olmak üzere… İnşallah tek tek hayata geçirerek, daha yaşanabilir daha konforlu bir Trabzon’u el birliği ile oluşturacağımıza inanıyorum. Malumunuz yeni görevinizde başlayan idarecilere çiçek, çikolata getiriyorlar ama ben buradan bu seferlik bir farklı kampamızı duyurmak istiyorum. Biz diyoruz ki tebrikleriniz Trabzonspor’a desteğe dönüşsün. Özellikle istirham ediyorum, çiçek çikolata yerine Trabzonspor’un hesabına gönüllerinden geçen bir meblağı yatırırlarsa eminim ki beni daha mutlu ederler. Kadim şehir Trabzon’a, çok sayıda kültüre ve medeniyete ev sahipliği başkentlik yapmış Trabzon’a şehremini olmaktan duyduğum mutluluğu bir kez daha ifade ediyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

İLK BAĞIŞI ZORLUOĞLU YAPTI

Trabzonspor için başlattığı kampanya için ilk bağışı da kendisi yapan Zorluoğlu; ‘’Hep çiçek veririz böyle durumlarda, ben sayın başkanıma dekont veriyorum…’’ diyerek eski başkan Gümrükçüoğlu’na  bağış dekontunu takdim etti.