61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde, Etüd Proler Daire Başkanı Gürcan Başar’ın, Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanmasının ardından bu Daire Başkanlığı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Etüd Projeler Daire Başkanlığının lağvedileceğini, burada çalışan personelin ise Fen İşleri ile Yol İşleri Daire Başkanlığına gönderileceğini belediyedeki küçük ölçekli projelerin ise yine bu personel tarafından yapılacağını açıkladı. 

Alınan kararı Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantılarının ilk gününde açıklayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Etüd Projeler Daire Başkanlığının büyük ölçekte proje yapma kapasitesine sahip olmadığını ifade etti. 
Zorluoğlu, “Esasen Türkiye’de hiç bir büyükşehir belediyesinin kendi kapasitesi bu büyük ölçekte projeleri hazırlamaya imkan vermez. Bizim Gülcemal gibi, bizim sahil düzenlemesi gibi, bizim ilerde Akyazı’da ki düzenlemeler gibi, Otogar gibi, hakikaten bu şehre hizmet edeceğimiz önemli projelerimiz hizmet çalışmalarımız var. İçme Suyunda da, Atık Su Arıtma Tesisinde de kaliteli proje üretme zaruretimiz var” dedi. 

Zorluoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: ‘Bunun için biz 2020 yılında Açık İhale Usulü ile Türkiye’de ismi duyulmuş gerçekten kaliteli proje yapan firmalardan birine bazı projelerimizin ki büyük projelerden bahsediyorum yaptırmamız gerekiyor. Bu manada hazırlık aşamasındayız. Etüt Projeler Dairemizi lağvetme, kapatma eğilimindeyiz. Onu Fen İşleri, Yol İşleri ve Park Bahçelere inşallah dağıtacağız. Küçük Projelerimizi bu birimlerde bu arkadaşlarımız yapmaya devam edecekler. Ama büyük projelerimizi profesyonel firmalar yaptırma eğiliminde olacağız. Şu ana kadar Büyükşehir Belediyesinin kahir ekseriyeti piyasadan satın alma yoluyla yapılmış durumda. Benim tespitlerim bu şekilde. Biz bunu biraz daha büyük ölçekli düşünüyoruz. Daha kaliteli, ayakları yere basan, uygulama sırasında hiç bir sorun çıkarmayan projeler olarak bunları hazırlayıp finansman cihetine gitmeye çalışacağız”