61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde, Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile sevk edilen "Vakıflar ve Meslek Odaları ile orta hizmet projeleri geliştirilmek ve uygulamak için yetki verilmesi” maddesi  tartışma yarattı. 
Madde, komisyona sevk edilmeden önce söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun bu konuda meclisten yetki almasına gerek olmadığını kendisinde Büyükşehir Belediye Başkanı olarak böyle bir yetkinin bulunduğunu belirtti. 
Bunun üzerine Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman ise, konunun sürüncemede kalmaması için meclisten yetki alındığını söyledi. 
Çakıroğlu ise, kendisi de dahil meclis üyelerini kast ederek “İşin içinde vakıflar olunca rahatsızlık duyuyorum. Murat bey ve 70 kişiyi mübaşir önünde görmek istemiyorum”  dedi ve ardından sözlerine şu şekilde devam etti: 
"Benim bire bir kontrol edebileceğim bir şey değil. Murat beyin yetkisi var. Sadece Murat bey değil her ilçe başkanının böyle bir yetkisi var. Onun için kendi iradesini Vakıflarla, Sivil Toplum Örgütleri ile ilgili kendisi kullanmalı” 
Bunun üzerine Ataman ise, "Hesap vereceğimiz husus Vakıflar olsun, bunun her türlü hesabını veririz sıkıntı olmasın” dedi.