Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Atilla Ataman’ın başkanlık ettiği toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Trabzon ziyareti nedeniyle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve  çok sayıda meclis üyesi katılım göstermedi. Bazı meclis üyeleri belediye binası koridorlarında olmasına rağmen mazeret sunup toplantıya katılmadı.
Meclise İmar ve Bayındırlık komisyonundan 16 plan ve bütçe komisyonundan 2 konu geldi. 

Maddeler tartışılırken Arsin ilçesinde vatandaşın itirazının kabul edilmediği maddelerle ilgili CHP’li meclis üyesi Turgay Şahin ‘Bunu gidip yerinde gördünüz mü, ilçelerde hısım eş dost işleri olur, bir haksızlık olmaması için diyorum’ dedi.
Bunun üzerine İmar Komisyonu Başkanı Hüsnü Akkan ‘Her kararı gidip yerinde incelemeye vaktimiz yok, ama önemlileri gidip görüyoruz’ dedi. 
Meclis Başkanı Atilla Ataman söze gidererek ‘İmar komisyonunun mutlaka araziyi incelemesi gerekmez. Eldeki belgeler ve harita ile karar vermesi yeterli olur. Ama mutlaka mahaline gidilmesi gereken yerlere gidilmiş mi? Doğru soru bu olmalı. 
Red ve kabul gerekçemizi somut bir şekilde meclise sunmamız gerekir. Ben böyle düşünüyorum. 
Hakimler de kağıt üzerinden karar verir belgeler bilgiler üzerinden evrak üzerinden karar verir gidip olayları yerinde görmez’ örneğini verince Güngör, sinirlenerek. ‘Hayır! Hakim tartışılan kararlarda bilirkişi görevlendirir. Burada bilirkişi İmar Komisyonudur. İmar Komisyonu gidip yerinde görmesi gerekir. Gidip görmedikleri için Trabzon. Bugün bu halde, değiştiriyoruz değiştiriyoruz durum yine. aynı ’ ifadelerini kullandı. 
İyi Partili Meclis üyesi Davut Çakıroğlu’da burada söz. Alarak ‘Burada bizim istediğimiz redlerin somut olarak neden red edildiğinin açıklanması, başka bir şey istemiyoruz’ ifadelerini kullandı. 
Bu tartışma üzerine İmar komisyonu başkanı bir kararın detaylarını okuyarak meclisi ikna etme yoluna gitti.