Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı içinde düzenlenecek eğitim, sanat, spor ve meslek edindirme kurslarına başvurular devam ediyor.  15 Ağustos’ta başlayan kurs başvuruları için bugüne kadar yaklaşık bin vatandaş başvuruda bulundu.  Geçtiğimiz dönemlerde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kurslar, bu sezon 53 farklı branşta açılacak.
 
SON BAŞVURU TARİHİ 30 EYLÜL
2016-2017 eğitim ve öğretim yılı için düzenlenecek kurslara katılmak isteyen vatandaşların Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi, TRAMEK, Kalkınma Mahallesi Gençlik Merkezi, Kent Konağı, Esentepe Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi ve Erdoğdu Gençlik Merkezine 30 Eylül tarihine kadar başvurularını yapabileceği kaydedildi.
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR ile ortaklaşa açtıkları kurslara vatandaşların ilgisinden oldukça memnun olduklarını ifade ederken, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında açılacak kurslara yoğun talep olduğunu kaydetti ve başvuruların devam ettiğini hatırlattı.
 
12 KİŞİ TALEPTE BULUNURSA HER KURSU AÇARIZ
Gerek il merkezinde gerekse ilçelerde düzenledikleri meslek edindirme kurslarına verdikleri desteklerden dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR Müdürlüklerine teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon’umuzun tüm ilçelerinde kurs açabilecek durumdayız. Yeter ki en az on iki vatandaşımız herhangi bir kursun ilçelerinde açılması için bizden talepte bulunsun. Paydaşlarımızla ortaklaşa düzenlediğimiz kurslar ile vatandaşlarımızın meslek öğrenmelerine katkıda bulunuyoruz. Hemşerilerimizin kurslara yoğun ilgi göstermesi bizleri mutlu ediyor” dedi.
 
Büyükşehir Belediyesinin 2015-2016 eğitim ve öğretim sezonu için yetişkinlere yönelik 32 farklı branşta düzenlediği 81 kursa 2 bin 150 kişi katılmış, bin 415 kursiyer başarılı olarak sertifika almaya hak kazanmıştı.