Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Her şeyin en iyisine layık olan halkımıza en güzel verebilmek amacıyla her alanda görev başındayız” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında 458 cenaze yıkama ve kefenleme hizmeti verirken bu sayı 2017 yılında 2495 olarak gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesinin cenaze nakil hizmetlerinde de önemli bir artış yaşandı. Şehir içi ve şehir dışı olmak üzere Türkiye’nin her noktasına cenaze nakil hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi, bu alanda hava yolu taşımacılığından da yararlanıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2011 yılında 796 cenaze nakil hizmeti verirken, 2017 yılında 3731 nakil hizmeti gerçekleştirdi. Bu hizmetlerin 62’si uçakla icra edildi.

24 SAAT KESİNTİSİZ 

HİZMET VERİLİYOR 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tüm bu hizmetleri halka en kısa sürede verebilmek için ALO CENAZE HATTI oluşturdu. 7 gün 24 saat açık olan 0530 238 88 02 nolu ALO CENAZE HATTI’nı arayan vatandaşlar saat kaç olursa olsun işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Cenaze nakil hizmeti Türkiye’nin her noktasına ücretsiz olarak gerçekleştirilirken yıkama ve kefenleme hizmetleri yine ücretsiz olarak mesai saatleri içerisinde veriliyor.

HALKIMIZA BİR TELEFON 

KADAR YAKINIZ

Cenaze hizmetleri ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, vatandaşlara en acılı günlerinde en iyi şekilde yardımcı olmak gayretinde olduklarını kaydetti. Mezar yeri haricindeki tüm cenaze hizmetlerini ücretsiz olarak en iyi şekilde Trabzon’a sunduklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Her şeyin en iyisine layık olan halkımıza en güzel verebilmek amacıyla her alanda olduğu gibi görev başındayız. Cenaze işlemleri noktasında bizler için mesai mefhumu söz konusu değildir. ALO CENAZE HATTI ile halkımıza bir telefon kadar yakınız, bir telefon ile hizmetlerindeyiz” dedi.