Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri kar mücadelesi çalışmalarına devam ediyor. Mahallelerin ana yollarını açma çalışmalarına kar kalınlığının yer yer 2 metreye ulaştığı Of, Hayrat, Araklı, Sürmene ve Köprübaşı ilçelerinde devam ediliyor. Bu ilçelerde ana yolu kapalı toplam 20 mahalle bulunurken bu mahallelerin hepsinde yol açma çalışmaları sürdürülüyor. 

BÜYÜKŞEHİR, İLÇE BELEDİYELERİNE

98 BİN LİTRE AKARYAKIT VERDİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 30 Aralık’ta başlayan kar yağışı öncesinde hazırlanan kar mücadelesi protokolü çerçevesinde ilçe belediyelerine 98 bin litre akaryakıt verdi. 

İLÇE BELEDİYELERİNE LASTİK,

ZİNCİR VE KAR BIÇAĞI VERİLDİ

Ayrıca kar mücadelesi için 1 milyon 150 bin TL’ye alınan 430 adet iş makinesi lastiği ve 472 bin TL maliyetle alınan 199 takım zincir ve 200 kar bıçağı ilçe belediyelerine dağıtıldı. 

KAR MÜCADELESİNDE KULLANILAN İŞ

MAKİNELERİNİN SAYIŞI 280’E ÇIKARILDI

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri 257 iş makinesi ve 850 personelle kar mücadelesi çalışmalarına başladı. İhtiyaca binaen kiralama yöntemini kullanarak kar mücadelesinde kullanılan iş makinesi sayısını 280’e çıkarıldı. 

1000 TON TUZ KARIŞIMI KULLANILDI

Büyükşehir Belediyesi kar mücadele çalışmaları esnasında 1000 ton tuz karışımı kullandı. Tedbir amaçlı olarak 1000 ton tuz karışımı da Büyükşehir Belediyesi’nin stoklarında tutuluyor. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, HASTALARIN VE

MAHSUR KALANLARIN İMDADINA YETİŞTİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kar mücadelesi sırasında hastalık yaşayan ya da mahsur kalan vatandaşlarında imdadına yetişti. 30 Aralık’tan itibaren başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle Trabzon il genelinde hastanelere ulaşamayan 147 hasta, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili sağlık merkezlerine ulaştırıldı. Yolların açılmasına rağmen gerek buzlanma, gerekse başka nedenlerden ötürü ambulansların ve araçların ulaşımı sağlayamadığı bölgelerde hasta vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’nin iş makineleriyle ilgili sağlık merkezlerine ulaştırıldı. İl genelinde, özellikle yaylalarda mahsur kalan 48 kişi de Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği operasyonlarla kurtarıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri gerçekleştirdiği çalışmalarla 1500’ün üzerinde küçükbaş hayvanı da telef olmaktan kurtardı. 

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU: ÇOK

CİDDİ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTTÜK

Trabzon’da gerçekleştirilen kar mücadele çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kar yağışı öncesinde ilçe belediyeleri ile hazırlanan protokol çerçevesinde ciddi bir kar mücadelesini gerçekleştirildiğini ifade etti. 

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU: ANA YOLU KAPALI

OLAN MAHALLELERDE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

690 mahallesi bulunan Trabzon’da henüz ana yolu açılmamış olan 20 mahalle bulunduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, “Bu mahallerimizin hepsinde de iş makinelerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bugün hepsinin ana yolunu ulaşıma açma gayretindeyiz. Of, Hayrat, Köprübaşı, Sürmene ve Araklı ilçelerimizde çok daha yoğun bir kar yağışı yaşandı. Bu bölgelerde kar kalınlığı 1 ila 2 metre arasında olurken özellikle Of’ta kar kalınlığı 1,5 ila 2 metre arasında oldu” diye konuştu. 

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU: BU ÇALIŞMALAR

CİDDİ BİR MALİYETLE YÜRÜTÜLMÜŞTÜR

Kar mücadele çalışmalarının maliyeti hakkında da kamuoyunu aydınlatan Başkan Gümrükçüoğlu, “Kar mücadelesi protokolü çerçevesinde ilçe belediyelerimize 98 bin ton akaryakıt verdik. Bizim iş makinelerimizin kullandığı akaryakıt bunun dışındadır. Kar mücadelesi öncesinde toplamada 1 milyon 532 bin TL maliyetle gerekli molan lastik, zincir, ve kar bıçaklarının alımını yapmıştık. Yine bu süreçte kullandığımız 1000 ton tuz karışımının maliyeti 100 bin bin TL’dir. Ayrıca 40 bin TL değerinde de solüsyon kullanıştır. Bunlara ek olarak kar mücadelesinin daha etkin yürütülmesi için iş makinesi kiralama yöntemine başvurulmuştur. Bunun da Belediyemize 150 bin TL maliyeti olmuştur. Bu çalışmalar ciddi bir maliyetle yürütülmüştür” ifadelerini kullandı.

 BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU: MESAİ ARKADAŞLARIMA

VE İLÇE BELEDİYELERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kar mücadelesi çalışmalarını sürdüren Belediye çalışanlarına Trabzon halkı adına teşekkür eden Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Gerek Büyükşehir Belediyemizin olsun gerek ilçe belediyelerimizin olsun tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ekiplerimize yardımcı olan hemşehrilerimi de şükranlarımı sunuyorum. Bu çalışma büyük bir başarıyla yürütülmüştür. Bu karda olduğu gibi bundan sonraki karda da vatandaşlarımız için görevimizi fazlasıyla yerine getireceğiz.”