CHP Gençlik Örgütleri Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdi Çakır’ın bugün Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yaptığı açıklamalara yalanlama geldi. Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada iddiaların doğru olmadığı kaydedildi.

Yapılan yazılı açıklamada, “CHP Gençlik Örgütleri Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdi Çakır, bugün yaptığı açıklamada üniversite öğrencilerinin referandumda oy kullanmalarına yönelik olarak KTÜ bölgesine astıkları uyarıcı pankartın İtfaiye ekipleri tarafından kısa süre içinde indirildiğini iddia etmiştir.

Büyükşehir Belediyesinin kesinlikle böyle bir uygulaması olmamıştır. Büyükşehir Belediyesi dışında herhangi bir belediyenin de itfaiye teşkilatının olmadığı göze alındığında CHP Gençlik Örgütleri Genel Başkan Yardımcısının söz konusu iddiasının doğru olmadığı görülmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Büyükşehir Belediyesinin demokrasinin en güzel şekilde işletilmesi adına çalışmaların eşitlik ve adalet bilinciyle sürdürüldüğü kaydedilen açıklamada,  “Trabzon Büyükşehir Belediyesi 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması öncesinde demokrasinin en güzel şekilde işletilmesi adına çalışmalarını eşitlik ve adalet bilinciyle sürdürmektedir.

Öyle ki CHP Trabzon İl Başkanlığının 14 Mart 2017 tarih ve 2017/028 sayılı yazısı ile Meydan Parkı, Uzunsokak, Kahramanmaraş Caddesi ve Kunduracılar Caddesi’nde stant kurma talebi Belediyemiz tarafından kısa sürede karara bağlanmış ve CHP İl Başkanlığının 4 ayrı noktada yaya ve araç trafiğini engellemeyecek şekilde stant kurmasına izin verilmiştir.
Tüm bu gerçekler ortadayken doğru olmayan beyanların şehrimize ve demokrasimize yakışmayacağını hatırlatır, kamuoyunun bilgisine arz ederiz” şeklinde bitirildi.