Sadece İpek Yolu Fuar Alanı’yla sınırlandırılmayan Ramazan etkinlikleri, Atatürk Alanı’nda bir Osmanlı geleneği olarak çocuklara yönelik tekne orucu programlarının yanı sıra, gezici etkinlik aracı ile de tüm ilçelere götürülecek. Böylelikle Ramazan’ın ruhu ve coşkusu her yaştan insana ve şehrin en ücra köşelerine kadar ulaştırılacak. 

Ramazan sokağında; şerbetçi, macuncu, Hacivat-Karagöz, meddah ve orta oyunu gibi Osmanlı dönemi Ramazan etkinliklerinin, Trabzon Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla yeniden yaşatılacağı organizasyonda gençlere özel bir iftar akşamında Resul Aydemir konseri ve film gösterimleri de yapılacak. Organizasyonda, yetişkinler için düzenlenecek tasavvuf müziği konserleri, söyleşiler, tiyatro oyunları, sergiler ve Ramazan’ın manevi iklimine uygun konferansların ise ilgiyle takip edilmesi bekleniyor. Öte yandan her yaşa uygun etkinlikler olarak göze çarpan sema gösterisi, jonklör, ateşbaz, Hacivat Karagöz ve illüzyon gösterilerinin de Ramazan akşamlarına renk katması bekleniyor. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, çocuk iftarı, gençlik iftarı ve anneler günü dolayısıyla annelere özel iftar programlarıyla da Trabzon’da bambaşka bir Ramazan organizasyonunu hayata geçirecek. Serdar Tuncer, Eşref Ziya Terzi, Sinan Yağmur, Vehbi Vakkasoğlu, Abdurrahman Önül, Senai Demirci ve Ahmet Sula gibi birçok önemli ismin de katılacağı organizasyonda tüm etkinlikler halka açık ve ücretsiz gerçekleştirilecek.