2015 Yılında Ulusal ve Uluslar Arası Müsabakalarda Başarı Gösteren Sporcu ve Spor Kulüplerin Ödüllendirilmesi Töreni bugün gerçekleştirildi. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde icra edilen törende; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Cahit Erdem, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, spor insanları, antrenörler ve sporcular hazır bulundu. Törende; boks, atletizm, judo, kick boks, muay thai, wushu, güreş, judo, karate, vücut geliştirme, yüzme ve futbol olmak üzere 12 ayrı branşta başarı elde eden 64 sporcu ve 5 spor kulübüne (1985 Derecikspor, İdmanocağıspor, Of Gürpınarspor, Bahçecikspor, Faroz Yalıspor) toplamda 145 bin TL tutarında ödül takdim edildi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: BU ŞEHRİN İNSANI OLMAKLA İFTİHAR EDİYORUM

Programda katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gençlerin spor sayesinde kötü alışkanlıklardan uzaklaştığına dikkat çekti. “Trabzon bu ülkenin insan sevgisi ve uygarlığın merkezlerinden biri ben bu şehrin insanı olmakla iftihar ediyorum” diyerek sözlerine başlayan Gümrükçüoğlu konuşmasında özetle şunları kaydetti:

GÜMRÜKÇÜOĞLU: SPOR YAPAN İNSAN ÖZGÜVENE SAHİP OLUYOR

Hakikaten bu gençlik spor sayesinde kötü alışkanlıklardan uzaklaşacak. Özellikle sporcularımıza, gençlerimize seslenmek istiyorum. Antrenörleriniz sizleri iyi birer sporcu olarak yetiştirmeye gayret ederken aynı zamanda sizleri hem insani ilişkiler hem manevi ahlak yönünden yetiştiriyorlar. Birde sizlere özgüven veriyorlar. Dikkat edin bakın, sporculuk geçmişi olan herkesin özgüveni toplumun diğer kesimlerine göre daha fazladır. O nedenle sporcularımız çeşitli sektörlerde her zaman daha özgüvenle hareket etmekte ve daha başarılı olmaktadır. O bakımdan bizler sizlere ne kadar destek olabilirsek o kadar mutlu oluruz.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: AKYAZI’DAN ÇOKÇA İSTİFADE ETMELİYİZ

Akyazı’daki spor kompleksinden çok istifade etmekte yarar var. Ben sizlerin programına göre oraya toplu taşımayı husus olarak arttırırım. Sizleri oraya ne zaman isterseniz ulaştırırım. Âdete ring seferleri yaptırırım. O modern tesislerden en güzel şekilde yararlanmayı alışkanlık haline getirmekte büyük yarar var. Yine bahsedilen Cemal Kamacı Spor Merkezinin üstündeki alanda çok iyi bir tadilat yapılması için gayret gösteriyoruz. Sayın Gençlik Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a dedik ki, ‘buraya destek olur musun’ hemen talimat verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: YAVUZ SELİM’İN YAŞATILMASI GENEL KANAAT

Avni Aker, Yavuz Selim, 19 Mayıs Spor Salonu’nun bulunduğu alan Toplu Konut İdaresi’nindir. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan bizim şehrimizin insanı. Çömlekçi’de büyümüş, düzgün çalışkan bir insan. Orası çok büyük bir alan değil, toplum 53 dönümdür. Yavuz Selim Stadının yaşatılması gibi genel bir kanaatimiz var. Orada bu tarihi miras yaşatılırken bir şehir akciğeri, şehir parkı, nefes alınan bir yer olabilsin orası diye genel bir kabul var. Bizde bundan yanayız. Nihayetinde bunu TOKİ hazırlayacak. Sporun tüm paydaşları buradayken bunu sizlere arz etmek istiyorum.”

ERDEM: SPOR AİLESİYLE BİRLİKTEYİZ

Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cahit Erdem de konuşmasında sporun gençler için önemine dikkat çekerken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na spora ve sporcuya olan katkılarından ötürü teşekkür etti. Erdem, “Bugün spor ailesiyle birlikteyiz. Amatör sporun en büyük sosyal olay olduğunu görüyoruz. Biz sadece yarışmacı yetiştirmiyoruz, aynı zamanda gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve topluma kazandırmak sosyal sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Bugün baktığımızda sporcularımızın Trabzon’umuzu ve ülkemizi çok güzel temsil ettiklerini görüyoruz. Türkiye’de, Avrupa’da ve dünyada birincilikler, dereceler aldılar, Trabzon’un gururu oldular” diye konuştu.