Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan ‘Ulaşım Denetim Ekipleri’ günün 24 saati denetimlerini sürdürüyor. Trabzon’un merkez ve ilçelerinde denetim yapan ekipler, kurallara uymayan sürücüleri önce uyarıyor, tekrarı olursa ceza kesiyor.

TİTİZLİKLE KONTROL EDİLİYOR
Trabzon Büyükşehir Belediyesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada “Ulaşım Dairesi Başkanlığımız tarafından oluşturulan denetim ekibimiz, polis ve jandarma ekipleriyle birlikte ilçelerimizde denetimler yapmaktadır. Bu kapsamda Of ilçesinde korsan taksi, taksimetrenin 5 liradan açılması ya da hiç açılmaması, taksilerin liste üzerinden çalışmaması, Çaykara ilçesinde öğrenci servislerinin dolmuşçuluk ve Uzungöl’de taksicilik yapması,

Dernekpazarı ilçesinde korsan taksi, Sürmene ilçesinde taksilerin otogardan araçlarını doldurması, Sürmene- Köprübaşı-Araklı taksi durakları ile Arsin ilçesinde korsan taksi şikayeti, Akçaabat ilçesinde korsan taksi ve bazı araçların durak dışı çalışması gibi hususlarla ilgili vatandaşlarımızın şikayeti üzerine denetimler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Ortahisar merkez taksi duraklarının yerleşim yerlerinin denetimi yapılmıştır.

Yine dolmuş duraklarında düzenli olarak maske, mesafe ve kapasite fazlası yolcu konusu sürekli olarak denetlenmektedir. Meydan-Maraş Caddesi üzerinde taksi beklemeleri ilgili de denetimler gerçekleştirilmiştir. Halkımızın sıkıntı yaşamadan ulaşım hizmetlerinden yararlanmaları adına denetimlerimize titizlikle devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.