Ramazan ayı; barışın, huzurun, birlikte yaşamanın ve karşılıklı  güvenin tesis edildiği aydır diyen CHP Düzköy İlçe Başkanı Ahmet Bekar şu ifadelere yer verdi. Ramazan ayı; misafirlerimizle ekmeğimizi, inancımızı, birliğimizi ve beraberliğimizi paylaşmak için aynı sofrada, Düzköy Sofrasında buluşmayı umut ettiğimiz bir iftar diye düşünmüştük. 

AKP’li Büyükşehir Belediyesi ve AKP Düzköy İlçe Başkanlığı birlik ve beraberliğin sofrasında ve iftarında bulunmanızı istemedi, ayrımcılığın baş rolündedirler. 

Düzköy ilçemiz 14 bin nüfusuyla; köyleriyle, mahalleleriyle bir bütündür. Cenazelerimizde, tabutlarımıza birlikte omuz verip acılarımızı paylaşıp dindireceğiz. Düğünlerimizde sevinçlerimize ortak olmaya devam edeceğiz. İyi günümüzde de kötü günümüzde de birlik olmaya, beraber olmaya, dayanışma ruhuyla Düzköy'ümüzü yüceltmeye ve büyütmeye devam edeceğiz. Bu bütünlüğümüzü ne AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediyesi, ne de AKP Düzköy İlçe Başkanlığı bozamayacaktır. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Saygılarımla. ”