Büyükşehir Belediyesinin alacaklı olduğu emlak, ilan-reklam ve çevre temizlik vergileri dâhil tüm vergiler, harçlar ve ücretler ile Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğünün alacaklı olduğu içme suyu ve atık su borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların 31 Ekim’e kadar ilgili birimlere başvurarak işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

Yapılandırma sonrasında ödemeler 2’şer aylık periyotlar halinde 6-9-12-18 taksit şeklinde gerçekleştirilebilinecek. Yapılandırma işleminden yararlanan vatandaşlar 6736 Sayılı Kanunun kendilerine sağlamış olduğu tüm haklardan yararlanabilecek. Yapılandırma işleminden yararlanan ve ödemelerini taksitler halinde gerçekleştirecek olan vatandaşlar, yasa kapsamında 30 Kasım 2016 tarihine kadar ilk taksitin ödemesini gerçekleştirecek.

Tüzel kişiliği kaldırılan (mahalleye dönüştürülen) köyler, tüzel kişiliği devam eden orman köyleri ile mülga belde belediyeleri sınırları içinde bulunan içme suyu ve atık su aboneleri adına TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından tahakkuk ettirilen ve vadesi 30 Haziran 2016 tarihini geçmeyen borçlar, taksitlendirilebileceği gibi 31 Aralık 2016 tarihine kadar peşin ödenmesi şartıyla sadece anapara tahsil edilecek.

2014 yılında 6552 Sayılı Kanun kapsamında borçlarını yapılandıranlar, isteğe bağlı olarak bütün borçlarını birleştirebilecek. Dava konusu olan borçlarda davacı, davadan vazgeçmesi durumunda yapılandırma işleminden faydalanabilecek.