Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği ve ücretsiz olarak hizmet veren Üniversiteye Hazırlık Destekleme Kursuna katılan öğrencilere hazırlık seti kitapları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karaca ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından teslim edildi. 

Dershane binası önünde düzenlenen törende öğrencilere seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu “Sebatkâr oldukça, azim ve kararlılıkla çalıştığınızda başaramayacağınız iş yok. Kötü alışkanlıklardan da uzak durun. Sizleri geleceğe hazırlayan öğretmenlerinizi sayın ve onları çok sevin” dedi. Gümrükçüoğlu, eğitime destek olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karaca da öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin dershanecilik uygulamasının örnek bir çalışma olduğunu ifade eden Karaca, “Trabzon’da programlarımız var. Başkanımız buraya da bizleri davet etti. Sizleri tanıma şansımızda oldu. Trabzon’un heyecanı gördük. Ben aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde genç girişimcilerden sorumlu yönetim kurulu üyesiyim. Gençlerin girişimcilik konusunda da atılgan olmaları gerekiyor. Biz yeni nesilde genç girişimcileri, genç heyecanlı arkadaşlarımızı yetiştiremezsek farklılık oluşturmamız biraz zor olur. Girişim denilince sadece ticaret olarak düşünmeyin. Artık fikirler önemli. Eskiden işgücü daha önemliydi, şimdi fikir gücü önemli. Heyecanlı, azimli ve cesaretli olun” tavsiyelerinde bulundu. 

Dershane öğrencilerine hazırlık seti teslim töreninde AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de hazır bulundu.