61SAAT HABER SERVİSİ - Boztepe’de ki otel alanı ile ilgili Trabzon Büyükşehir Belediyesine 2 ayrı dava açan ASKF şimdi bu davaların sonuçlarını bekliyor.

ASKF İKİ DAVA AÇTI...
Aynı zamanda Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi de olan Erdem, açtıkları davanın birinin Danıştay’da bulunduğunu diğerinin ise Trabzon Asliye Mahkemesinde görülmeye devam ettiğini bildirdi.
Danıştay’da ki davanın otele satılan, o bölgede ki spor alanının satışının iptali davası olduğunu kaydeden Erdem, diğer davanın ise spor alanına yaptıkları masrafların tahsilatı davası olduğunu belirtti.
Erdem, “İki tane davamız var. Birinci davamız İdare Mahkemesine açtığımız, orada ki satışın iptali davası. İkinci davamız ise Asliye Mahkemesine açtığımız davamız var. O da ASKF’nin 15-20 yıl boyunca oraya yaptığı yatırımın ücretinin tahsilatı için açılan dava.
İlk dava şuanda Danıştay’da. Yürütmeyi durdurma talep ettik, ancak vermediler biz de itiraz ettik. Şuanda Danıştay’da bekliyoruz sıraya gelmesini.
Diğer dava devam ediyor..  Yapılan masrafların davası Bilirkişiler, geçen hafta orada tespit yaptılar. Şu kadar masraf yapıldı diye... Onun için iki davamız devam ediyor...” dedi.

DANIŞTAYDA Kİ DAVA
Neden satış iptali davası açtıklarını ise Erdem, spor alanı olarak görülen yerin de arsaya dahil edilerek satılmasına bağladı. Erdem, orada daha önceden bulunan futbol sahasının hala spor alanı olarak görüldüğünü ifade ederek  “Orası spor alanı olarak görülüyor. Şuanda da plan da spor alanı. Spor alanı olan yeri özel bir şahsa otelin kullanımına satamazsınız. Danıştay’a taşıdık. Çünkü bu tür davaları genellikle yürütmeyi durdurma vermiyorlar. Sonuçta ne diyor. Şu kadarlık zarar oldu bunu ödemeye karar veriyor mahkemeler. Haluk beyin söylediği “Danıştay’da ki davaya müdahil olacağım” Yerelde ki masraf davası ile ilgili bir şeyi müdahalesi yok” ifadelerini kullandı.

ORASI EN AZ 30 TRİLYON LİRADIR
Kendisinin eski bir Belediye Meclisi üyesi olmasından ötürü daha önce aynı bölgede otel projesinin olup olmadığı sorulduğunda ise Erdem, “Orada otel projesi vardı, çalışmaları yürütüldü ama ne bir ihale yapıldı ne bir satış yapıldı. O satışın da 12 trilyon (Milyon)  liralık rakamın çok az olduğuna inanıyorum. Bugün 30 trilyonluk  (Milyon) yer 12 trilyona (Milyon) satıldı. Bana kimse 14 dönüm yerin, 12 trilyon lira edeceğini söylemesin. 30 trilyon (Milyon) liradır orası en az...” dedi.

KİRAYA VERİLEBİLİRDİ
Devlet idaresinde yatırımın o bölgeye gelmesi için çoğunlukla satış değil cüzi bir miktara 49 yıllık kiralama yönteminin hatırlatıldığı Erdem, “Şuanda bizim otel eksiğimiz mi var? Hayır. Yatırım gelsin de o zaman tapuyu verme. 30 yıllığına kiralansın. 49 yıllığına kiralasın. Tapuyu neden veriyorsun vatandaşa. Belediyenin mülkünü niye tapusuyla vereceğiz. Kiraya ver orayı 30 yıl ödesin, 30 yıl sonra kalsın belediyeye... “ diye konuştu.

OTEL YAPILMASINA KARŞI DEĞİL
Bölgede otel yapılmasına karşı olmadığını kaydeden Erdem, “Otel yapılmasına karşı değilim. Spor alanının otele verilmesine karşıyım. Verilmeye bilirdi. Öbür tarafta yine oteli yapardınız. Veya oteli yolun altında yaptırırdınız.

Burada benim karşı çıktığım şeyler;
 Spor alanının yıkılmasına,
otele satılan ücretin çok düşük
Ve orada 9 kata nasıl izin verdiler?” dedi.

400 SPORCU SOKAĞA ATILDI
Erdem, spor alanının satılmasıyla 400 sporcunun sokakta kaldığını kaydederken, “ 3 kulübümüz 400 sporcusu sokağa atıldı. Bunların malzemelerini orada ki soyunma odasında saklıyorlardı. Malzemeleri şimdi evinde saklıyorlar. O formaları evinde yıkıyorlar. Yazık değil mi o kulübün yöneticilerine. Hem hizmet edecek, cebinden para verecek onları yersiz yurtsuz bırakacaksın. İnsanları sokağa atmaya kimsenin hakkı yok. 400 sporcu şuanda Boztepe’de sokakta. Kadınlar bile orada yürüyüş yapıyordu. Şimdi yürüyüş dahi yapamıyorlar. Boztepe – Yenicuma’da ki bayanların yürüyüş yapacağı bir yer var mı yok? Onu bile engellemiş oldular. Bana göre değmezdi, son derece tercih yanlışı... “ dedi.

9 KATLI OTEL ORADA OLMAZ
Erdem, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Otelin bu şekilde yapılmasına da karşıyım. 9 katlı otel olmaz. Onu onaylana Kültür ve Tabiat Varlıklarında ki teknik hocaların ben aklına şaşıyorum. Dublex binaların olduğu bir yerde arkasının yeşil alan orman olduğu bir yerde 9 kata nasıl izin verdiler? Bu da kafada soru işareti”