61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi arasında hukuki yorumlamalardan kaynaklı mahkemeler konusunda anlaşmaya gidiyor. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesinin ilk kurulduğu 5 yılda her iki belediyenin bir birleri aleyhine açtığı davalarla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Hukuki yorumlamalardan kaynaklı Vergi ve İmar Konularında açılan davalarda sulh yapılması için Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Murat Zorluoğlu’na, Ortahisar Belediye Meclisi de Başkan Ahmet Metin Genç’e yetki verdi. 

HUKUKİ YORUMLAMALARDAN KAYNAKLI
Davaları hukuki yorumlardan kaynaklı bir kısım ihtilaflar olarak niteleyen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Hukuki yorumlamalardan kaynaklanan bir kısım ihtilaflar oldu. Hem vergisel yani gelir anlamında, hem de İmar Hukuku anlamında. Temel ihtilaf konuları bunlar.  Büyükşehir Belediyemizde farklı düşündü, bizde farklı düşündük. Tabiki bizde Ortahisar Belediyemizi temsilen, belediyemizin hukukunu korumak adına uzlaşamayınca yargıya gitmek durumunda kaldı” dedi. 

İhtilafların ilk olarak Emlak Vergisinden kaynaklandığını ifade eden Genç, "Ortahisar Belediyesi henüz doğmamış, kim Emlak Vergisini tahsil ediyor. Trabzon Belediyesi. Ortahisar Belediyesi doğmuş, yasa yetkiyi kime vermiş? Ortahisar Belediyesine. Kim tahsil edecek Ortahisar Belediyesi… Doğmadan önce olan verginin tahsili, doğduktan sonra yasal yetkiyi alan belediyeye olabilir mi? Burada ihtilaf oldu. Bu bizim lehimize neticelendi” dedi. 

Bir diğer ihtilafın da çevre temizliğinden kaynaklandığını kaydeden Genç, bunun da Ortahisar Belediye lehine kesinleştiğini kaydederken diğer ihtilafların da Kentsel Tasarım Projelerinden oluştuğunu ifade etti. Bu ihtilafın da ilk derece mahkemesinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi lehine sonuçlandığını ancak davanın istinafta olduğunu belirten Başkan Genç, son ihtilafın da Oto Galericiler Sitesinde ki ihdastan kaynaklandığını kaydetti.