Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Adıgüzel, yapılan çalışmalarla ilgili Başkan Zorluoğlu’nu bilgilendirdi. Bir ay önce Tatvan’da bir toplantıya katıldığını belirten Adıgüzel, “Toplantıda Van’dan gelen temsilciler de vardı. Sizi ve çalışmalarınızı anlata anlata bitiremediler. Onları dinledikçe şehrimiz adına gururlandık” dedi. Başkan Zorluoğlu ise Trabzon Limanı’nın bölgede çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek “Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarınız noktasında üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.  

Liman Başkanı Temel Adıgüzel tarafından Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na ziyaretin anısına amatör denizci belgesi takdim edildi.  

ERMİŞ SUNUM YAPTI 
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu daha sonra Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş’i ziyaret etti. Ermiş, Trabzon Limanı’nın faaliyetleri hakkında Başkan Zorluoğlu’na detaylı bir sunum yaptı. Şehrin hem ekonomisine hem de turizmine katkı sunmak için çalıştıklarını belirten Ermiş “170 çalışanımızla birlikte Trabzon’a yılda 17 milyon TL nakit akışı sağlıyoruz. Turizm noktasında da şehrimize ilk gelen kruvaziyer gemileri törenle karşılıyoruz. Bize gelen kruvaziyer gemileri İstanbul’dan kalktığı için Galataport’ta süren çalışmalar nedeniyle sayıda bir azalma olsa da, projenin tamamlanmasının ardından faaliyetlerin eskisi gibi süreceğine inanıyoruz. 2021-2022’de Galataport açılınca faaliyetlerimiz artacaktır” şeklinde konuştu.  

KATKI SUNMAYA HAZIRIZ 
Trabzon Limanı’nın şehrin çok önemli bir merkezi olduğunu vurgulayan Zorluoğlu “Bu noktada kapasitenin artırılmasından tutun da daha iyi işletilmesine ve daha çok sevkiyat noktasında işlev görmesine kadar oluşabilecek sorunların çözümünde her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Kruvaziyer turizmine önem veriyoruz ve mutlaka olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda birlikte çalışmalıyız. Gelen misafirleri memnun etmeli ve gittiklerinde reklamımızı yapmalarını sağlamalıyız. 2021-2022 uzak bir gelecek değil. Bu alana şehir olarak eğilmeliyiz ve gemilerin gelmesi noktasında geçmişteki 20’li sayıları yakalamalıyız” dedi. 

KALICI MİRAS LİSTESİNE GİRMEK İSTİYORUZ 
Başkan Zorluoğlu Mayıs 2020’de Sümela Manastırı’nın tamamen açılacağını da belirterek “Manastır şu anda UNESCO’nun geçici miras listesinde. Mühim olan kalıcı miras listesine girmek ve bu ancak şehrin ortak çalışması ile yapılabilir. Kültür ve Turizm Bakanımızla da konuştum ve kalıcı miras listesine girmek için bir çalışma yapmak istediğimizi söyledim. Bugüne kadar düşünülmesi gereken bir durumdu. Başarabilirsek muhteşem bir iş yapmış olacağız” ifadelerini kullandı.