61SAAT HABER SERVİSİ - TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, dün Trabzon İçme Suyu Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) 2019 yılı faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Tekataş’ın sunumu genel itibariyle meclis üyelerinden geçer not aldı. 
Ancak Tekataş’ın sunumu muhalefet tarafından “Enkaz devraldık” şeklinde yorumlanırken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Takataş bu söyleme karşı çıktı. 

İYİ PARTİLİ GÜNER’DEN ÖZELEŞTİR

İ
Mecliste Tekataş’ın sunumunun ardından  söz alan İYİ Parti Akçaabat Belediye Meclis Üyesi Aslan Güner, önce bir özeleştiri yaparken, “Ben Sayın genel müdürümüzle ilgili böyle bir yetkilendirme yaptığınızda demiştim ki, “Niye Elazığ’dan seçti”’ diye, “Biraz hakkınızı yemişim” onun için hakkınızı helal edin. Sayın Genel Müdürümüz açıklamalarını yaptı. Demek ki bundan önce ki yetkililerimiz günü kurtarma peşindeymiş.  benim anladığım o. Onlarında günahını almak istemem” ifadelerini kullandı. 

BEN SİZİN MESAJINIZI ALDIM


CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin ise, Tekataş’a, “Ben sizin mesajını aldım. Bende devlet memurluğu yaptım. Siz diyorsunuz ki, “Ben bir enkaz devralmıştım arkadaşlardan. Hiç beni dürtmeyin. Bundan sonra benim yapacağım icraatları takip edin. O yüzden o konuda hiç bir şey söylemeyeceğim” dedi. 

BENİ DUVARA TOSLATTILAR


Şahin’in ardından ise İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu’da benzer sözler ifade etti. Çakıroğlu, “Kurumlarda devamlılık vardır. Ali beyin söylediği veya mesajını verdiği şekliyle “evet her gelen bir öncekinden bir enkaz aldığı” söylemi Türkiye siyaseti genelinde tanıdık bir şeydir. Hepimiz bunu biliyoruz. Bir takım şeylerin doğru yapılmadığının şahidi benim. O anlamda kendisine hak veriyorum. Haksız da değil. Daha önce TİSKi içinde görev yapan bazı üst düzey yöneticilerin benim TİSKi’ye yönelik yapmış olduğum eleştirilerimi bir uyarı olarak değil de savaş sebebi kabul edip iki de bir benim duvara tosladığımı söylemiş ilgili ilgisiz açıklamalar yapmış” dedi. 

ENKAZ SÖYLEMİNDE BULUNMADIK
Bunun üzerine araya giren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Biz Gerek Büyükşehir, gerek TİSki Genel Müdürlüğü olarak,  bir devlet adamı olarak da, “Devlette devamlılık” esastır anlayışını zaten sonuna kadar benimsemiş insanlar ve kadrolarız. Bu manada devraldığımız geçmişi, sadece bizden öncek ikendi partimizden olan belediye başkanı değil ondan önce ki belediyeler olarak da sonuna sahipleniriz. Eksiğiyle fazlasıyla bize aittir. Sorumluluğununu sonuna kadar üstleniriz. Şimdiye kadar yaptığımız konuşmalarda hiç bir zaman bizden önceki döneme ilişkin “Enkaz” söyleminde bulunmadık, böyle bir söylemde bulunmayacağız. Doğrusuyla yanlışıyla eksiğiyle fazlasıyla bizden önceki dönemde ki arkadaşlarımız çaba sarf etmişler gayret etmişlerdir. Trabzon’a hizmet etmişlerdir. Hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Biz daha iyisini, daha fazlasısını yapma anlayışıyla sizlerden aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu. 

ÖYLE BİR SÖYLEMDE BULUNMADIM
Genel Müdür Ali Tekataş ise, “Bende öyle bir vurguda bulunduğumu hatırlamıyorum. Her platformda teşekkür etmişizdir. Beraber yolumuza devam ettiğimiz arkadaşlardır. Kendilerine emeklerinden dolayı bende teşekkür ediyorum” dedi.